SKANDAL

Messijevo ime opet u 'blatu'; plaćanje igrača, pranje novca...

28.02.2015 u 09:55

Bionic
Reading

Oko Lionela Messija uvijek neki skandali. Poslije napisa o utaji poreza, noćnim izlascima i lošem odnosu s trenerom Pepom Guardiolom, argentinsku zvijezdu sumnjiči se da je bila upletena u pranje novca, odnosno da je posredno plaćala igračima za humanitarne utakmice

Njemački Der Spiegel istraživao je moguće pranje novca na humanitarnim utakmicama u organizaciji Sports Imagea, čiji je vlasnik Guillermo Marin, a savjetnik je Lionela Messija.

O tome se pisalo i prije deset mjeseci (čak i o dilanju droge), a i tada su se spominjale iste utakmice iz 2012. i 2013. pod nazivom 'Messi i prijatelji protiv ostatka svijeta'.

Sumnjalo se da su ove utakmice poslužile kao paravan za operaciju pranja novca u čak osam država, SAD-u, Panami, Islandu, Kolumbiji, Peruu, Argentini, Španjolskoj, Hong Kongu i poreznom raju Curaçau.

Messijev otac Jorge tom prilikom je sve demantirao i poručio: 'Sve su to laži.'

No njemački magazin dokopao se novih informacija - dobio je potvrdu da je Lionel Messi posredno Robertu Lewandowskom 2013. (u e-mailu 15. ožujka te godine) nudio novac da zaigra u otkazanoj humanitarnoj utakmici u Los Angelesu.

O svemu je progovorio i menadžer poljskog napadača Maik Barthel te je cijelu situaciju nazvao maltretiranjem navevši kako je odbijao ponude, a zadnja je iznosila 180 tisuća eura uz plaćene troškove puta i smještaja.

'Sve je to bilo malo čudno, to kako su kontaktirali sa mnom i te ponude... Nisam želio sudjelovati u takvom poslu i prestao sam odgovarati na pozive s argentinskim brojem', rekao je Barthel.

Zanimljivo, Der Spiegel je kontaktirao i s Messijevim odvjetnikom Enriqueom Bacigalupom, a on nije odgovorio 'ništa pametno'.