KUP KRALJA

Barca dotukla Atletico u golijadi punoj kontroverzi!

29.01.2015 u 10:57

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone plasirali su se u polufinale Kupa kralja nakon što su pobjedom 3:2 na Calderonu protiv Atletica potvrdili pobjedu iz prve utakmice…

Barcelona se riješila glavnih rivala u Kupu. Nakon što je Atletico izbacio Real u prethodnoj fazi natjecanja, Katalonci su bili bolji u dvije utakmice četvrtfinala protiv Simeoneovih igrača te tako širom otvorili vrata osvajanju novog trofeja.

Barca je na Calderon došla s minimalnom prednošću koja je trajala samo 40 sekundi. Pogodak je tada krasno zabio Fernando Torres koji je nadmudrio Mascherana i zatim precizno od vratnice poslao loptu iza Ter Stegena.

Radost crveno-bijelih nije dugo trajala. Već u 9. minuti Messi i Suarez sve su pripremili Neymaru koji se sjurio prema golu i s lakoćom matirao Oblaka. Ipak, nakon pola sata igre Atletico je ponovo vodio nakon sumnjivog penala kojeg je Juanfran izborio u duelu s Mascheranom, a u gol pretvorio Raul Garcia.

Atletico je do odmora sve upropastio. Nakon ubacivanja Rakitića u 38. minuti Miranda je poslao loptu u vlastitu mrežu, a tri minute kasnije Jordi Alba je prvo rukom obranio svoj gol nakon udaraca Griezmanna, da bi u kontri proigrao Neymara, a Brazilac je prešao Oblaka i ušetao se u gol.

Sjajno prvo poluvrijeme sve je riješilo u utakmici koju su obilježile i brojne bizarnosti. Osim komičnog autogola Mirande, bio je tu i nokaut Jordija Albe od strane pomoćnog suca, isključenje Gabija za vrijeme poluvremena te gađanje kopačkom Arde Turana već spomenutog pomoćnog suca. Pocrvenio je i Mario Suarez.

Ivan Rakitić odigrao je 70 minuta za Barcelonu, dok je Mandžukić odgledao s klupe ovaj dvoboj.

Kup kralja, četvrtfinale:

Atletico – Barcelona 2:3 (Torres 1, Raul Garcia 30 / Neymar 9, Miranda 38, Neymar 41), prva utakmica 0-1