ČEKA SE ODLUKA

Ronaldo je kaznu zaslužio, ali zar 12 utakmica?!

26.01.2015 u 20:59

Bionic
Reading

Portugalski nogometni reprezentativac i zvijezda madridskog Reala Cristiano Ronaldo našao se na udaru medija. Posebice onih koji nisu skloni 'kraljevskom klubu', pa se nagađa (ili želi) da bi mogao biti kažnjen s čak 12 utakmica?!

Podsjetimo, u subotu je Real gostovao kod Cordobe. I bio velik dio utakmice u podređenom položaju. A bodovi su mu neophodni u utrci za naslov prvaka.

Naravno, kako je vrijeme odmicalo, rasla je i nervoza, posebice kod gostiju, a onda je u jednom trenutku 'eksplodirao' i Cristiano Ronaldo, zbog čega mu je sudac pokazao izravan crveni karton.

A što je Ronaldo napravio? Prvo je nogom, a potom i rukom udario suparničkog igrača, posve nesportski i nekorektno. No nisu to bili udarci zbog kojih je Edimar Fraga trebao tražiti liječničku pomoć.

'Molim da mi svi oprostite, a posebno Edimar, zbog mog nepromišljenog poteza', napisao je portugalski nogometaš na Twitteru nakon utakmice.

'To je nešto što se moglo dogoditi bilo kome. Bio je to trenutak frustracije, napravljeno vruće glave, ništa više. Nemam nikakvih problema s Cristianom', rekao je pak branič Cordobe, na kojem je napravljen prekršaj.


Očito nervozan, što zbog rezultata, a neki tvrde i zbog nerazjašnjenog ljubavnog odnosa s Iryom Shayk, Ronaldo je pri izlasku s terena dodatno provocirao domaće navijače, gladeći na svom dresu ugravirani trofej svjetskog klupskog prvaka.

U klubu su stali u Ronaldovu obranu izjavom: 'Pa nije on stroj', a branio ga je i Brazilac Neymar.

'Razumijem Ronalda, jer nema utakmice u kojoj ga netko ne provocira. Sjetite se što se dogodilo Zinedineu Zidaneu. Ali morao je ostati hladne glave i jak te se nije smio obazirati na to. Kazniti ga treba, ali ne treba pretjerivati', poručio je Neymar.

Naravno, sada se čeka odluka disciplinskog suca - a neki španjolski, pa i engleski mediji špekuliraju da bi kazna mogla biti i do nevjerojatnih 12 utakmica zabrane igranja!