NEIZVJESNO U CORDOBI

Ronaldo isključen, Real na koljenima, ali bodovi idu u Madrid

24.01.2015 u 17:46

Bionic
Reading

Teškom mukom Ancelottijeva momčad stigla je do tri boda u Cordobi. Domaćini su imali 'kraljeve' na koljenima, ali za konačan udarac očito nisu imali snage

U utakmici 20. kola španjolskog prvenstva Real je gostovao kod Cordobe, u tom trenutku 14. momčadi Primere, što je sugeriralo da će gosti imati kudikamo lakši zadatak.

Međutim, sve je krenulo nizbrdo po goste već u trećoj minuti, kada je sudac Alejandro Hernández opravdano pokazao na bijelu točku, nakon Ramosovog igranja rukom u svom 16-ercu. Precizan je bio Alžirac Nabil Ghilas

Domaćini su na krilima tog vodstva zaigrali još poletnije, još žustrije i u prvom dijelu mogli su povećati vodstvo. No Casillas je u nekoliko situacija bio uspješniji od domaćih napadača.

Gosti su pak imali veći posjed lopte, i u 27. minuti, na asistenciju Balea, Benzema je uspio pogoditi za 1:1.

U drugom dijelu još bolja igra domaćina, s time što su sada gosti imali još više sreće. Posebice nakon što je Federico Cartabia se u 55. minuti utakmice sjurio u šesnaesterac Reala. Cartabia je prošao kraj Ramosa nakon čega je oštro pucao, ali za malo pokraj gola. Imali su domaćini priliku i u 57. minuti, ali Bebeov udarac Casillas je obranio.

Najbliže golu igrači Cordobe bili su u 78. minuti, a nakon što je Ghilas iskoristio grešku gostujuće obrane, prebacio je Casillasa. Trčali su za njom stoperi Reala, ali da nije bilo vratnice, lopta bi ušla u mrežu. Ovako je ostalo 1:1.

I onda je u samoj završnici dvoboja uslijedila prava drama. Prvo je Cristiano Ronaldo udario dvojicu suparničkih igrača, te je opravdano dobio crveni karton. Potom je garet Bale imao slobodnjak, iz kojeg je pogodio u ruku Cortabiji, zbog čega je pak ovaj dobio drugi žuti karton, a Real priliku s bijele točke. Velšanin je bio precizan i zabio za potpuni preokret Reala odnosno pobjedu 1:2.

Španjolska 1. liga, 20. kolo

Cordoba 1 2 Real Madrid
<

Strijelci

1:0 N. Ghilas (11m, 3') 1:1 K. Benzema (27')
1:2 G. Bale (89')

Sastavi

J. Carlos I. Casillas
A. Pantic R. Varane
J. Ángel Crespo S. Ramos
Edimar Marcelo (72' F. Coentrăo)
A. Gunino D. Carvajal
F. Rossi S. Khedira (64' Illarramendi)
F. Cartabia T. Kroos
N. Ghilas J. Rodríguez (80' Jese)
Deivid C. Ronaldo
Bebé K. Benzema
F. Andone (80' F. Vico) G. Bale

Žuti kartoni

F. Rossi 58'
F. Cartabia 60'

Crveni kartoni

C. Ronaldo 82' F. Cartabia 87'