PREDSTAVNICI PROGOVORILI

'Naš Hajduk': Ovo su naši problemi s gradom i klubom!

01.12.2014 u 17:47

Bionic
Reading

U nedavnom chatu na našem portalu Tribina.hr gostovali su predstavnici dvije navijačke organizacije, udruge Naš Hajduk te inicijative Zajedno za Dinamo. Josip Tadinac, predstavnik udruge Naš Hajduk odgovorio je na brojna zanimljiva pitanja tijekom razgovora

O svojim posljednjim aktivnostima, problemima u radu te načinu komunikacije s gradskim tijela te službenim klubom razgovarali smo s predstavnikom udruge Naš Hajduk, a za vas smo izdvojili neke od najzanimljivijih odgovora…

Na što ste trenutačno fokusirani u vašoj organizaciji?
U organizaciji smo fokusirani na dugotrajno rješenje našeg modela koje smo predstavili na Gradskom vijeću. I polako pripremamo model otkupa dionica.

Cijeli razgovor

S predstavnikom udruge Naš Hajduk, kao i razgovor s inicijativom Zajedno za Dinamo, pročitajte OVDJE!

Kakav model otkupa dionica pripremate?
Ne bismo još o tome, kada dođe vrijeme javnosti će biti predstavljeno. Više opcija je u igri, tako da bolje da ne dajemo nepotpune informacije.

S kojim se problemima susrećete pred gradskim vijećem?
S diletantskim "pravnim" mišljenjima koja ne sadrže navedene zakone, članke i stavke, a žele pokazati da je neki dio našeg prijedloga nezakonit. Iza toga se zapravo krije pokušaj političke opstrukcije.

Ova posljednja, konkretna, je došla od gradskih službi, a velika većina opcija u gradskom vijeću je bila protiv bilo kakve konačne odluke tada. Ali očekujem da ćemo kroz radnu skupinu stvari istjerati na čistac.

Nije li čudno od vlasnika (Grad Split) tražiti upravljanje na 25 godina? I otkud baš tih 25? Što ako financije odu u minus - hoće li tada grad to morati pokriti?

25 godina je određeno jer je još toliko ostalo koncesije nad Poljudom. Kao što se dosad pokazalo, ovaj model je doveo do boljeg upravljanja imovinom grada, a u prijedlogu ugovora koji smo ponudili gradu, točno smo predvidjeli mogućnosti u kojima bi se ugovor mogao raskinuti ukoliko financijsko poslovanje bude loše.

Ima li neki primjer kluba koji je ustrojen kako biste vi voljeli za vaš?
Benfica. A voljeli bi doživjeti uskrsnuće kao BVB po broju članova i rezultatima.


Na koji način Naš Hajduk može vršiti pritisak na neke članove NO-a poput Paladina ili Luketina koji završe u nekoj od afera?
Ni na koji način ne možemo vršiti pritisak. Jedino što možemo je tražiti od njih da poštuju kodeks što mislimo da se u konkretnom slučaju poštivalo, gdje su članovi NO-a na samo pokretanje istrage, a da o optužnici i presudi ne govorimo, zamrznuli svoj status.

Imate li vi imate pravo tražiti izvanredne izbore u Nadzornom odboru?
To dosad nije bilo regulirano, a ukoliko postignemo dugoročni dogovor sa gradom o samostalnom imenovanju članova NO-a, to bi svakako bilo propisano.

Jeste li vi zadovoljni s dostupnošću informacija i razine izvješća iz Hajduka?
Izvješćima jesmo, ali smo izrazito nezadovoljni izostankom opisa što je dovelo do određenih brojki u izvješćima. Također smo nezadovoljni velikim brojem neodgovorenih pitanja koje smo postavili prilikom prvog sastanka s navijačima.

Koliko su česti ti sastanci s navijačima?
Jedan put godišnje, plus glavna skupština. Naša želja je da to bude barem 2-3 puta godišnje. Mandat uprave je 3 godine, a smatramo taj period optimalnim.

Kad spominjete budžet, smatrate li da je radna zajednica prevelika? S kojim ste dijelom zadovoljni u radu kluba, s kojim ne?

Da, smatramo da je prevelika. Mislimo da su najveća poboljšanja u odjelima u kojima su došli novi ljudi (članstvo, marketing, logistika). U cijelom sportskom segmentu ima dosta mjesta za poboljšanje, iako i tu ima pozitivnih pomaka.