BIT ĆE ŽALBA

Albanci razočarani: Apsurdna odluka, nema pravde!

24.10.2014 u 11:26

  • +25

Beograd: Tučnjava i neredi na utakmici Srbije i Albanije

Izvor: Reuters / Autor: Marko Đurica

Bionic
Reading

UEFA je donijela odluku koja je razočarala Albanski nogometni savez i on će podnijeti žalbu na presudu Disciplinske komisije

Albanci su se nadali kako će utakmica biti registrirana s 3:0 za njih, ali ih je UEFA neugodno iznenadila te je pobjeda za 'zelenim stolom' pripala Srbiji (iako su oni kažnjeni s oduzimanjem tri boda.

Mediji u Albaniji ovu odluku nazivaju apsurdnom i nepravednom u kojem je izjednačena krivica.

'Ovo je veoma čudna odluka', izjavio je glavni tajnik Albanskog nogometnog saveza Ilir Shulku.

Talijanski stručnjak koji je izbornik Albanije Gianni De Biasi nije skrivao razočaranje.

'Nema pravde. Razočaran sam. Razumijem Disciplinsku komisiju, ali je teško prihvatiti presudu s obzirom na ono što se događalo na travnjaku. Oduzeto nam je ono što smo izborili na terenu', rekao je De Biasi.

Predsjednik Albanskog nogometnog saveza Armand Duka najavio je žalbu na odluku Europske nogometne federacije.

'Nećemo se zaustaviti na ovome. Uložit ćemo žalbu i boriti se za naša prava,' kazao je Duka dodao:

'Razočaran sam, odluka UEFA nije pravedna i nismo je zaslužili, ali donekle je očekivana. Ovo rješenje nikome ne odgovara i nije pravedno.'

Oglasio se i predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokrri koji je rekao kako je odluka UEFA-e 'skandalozna i politička odluka'.

'Ne razumijem odluku Uefe. To je skandalozna i politička odluka. Sjedalice su bacane na travnjak, reprezentativci Albanije su fizički napadnuti, a UEFA je pobjedu dodijelila Srbiji. Stvarno nevjerojatno', kazao je Vokrri.

Srbija je kažnjena i s dvije utakmice igranja pred praznim tribinama, te 100.000 eura, dok je Albanski nogometni savez kažnjen sa 100.000 eura. Obje strane imaju rok od pet dana za žalbu.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. listopada u 42. minuti pri rezultatu 0-0 kada se iznad travnjaka stadiona Partizana pojavio mali leteći objekt na daljinsko upravljanje s albanskom zastavom. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu. Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača i nastala je opća tučnjava, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj.

Ružne scene u Beogradu