PROTIV BUGARSKE

Otkrivamo najbolje i najlošije pojedince naše reprezentacije!

11.10.2014 u 13:25

  • +5

Kvalifikacije za Euro 2016.: Bugarska - Hrvatska

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Stoyan Nenov

Bionic
Reading

Na našem smo portalu Tribina.hr ocijenili naše reprezentativce i izbornika poslije utakmice protiv Bugarske. Najbolji je pojedinac u ovom susretu bio Vedran Ćorluka, dok je najslabiju ocjenu za svoj učinak dobio baš izbornik Niko Kovač

Poslije utakmice protiv Bugarske, temeljem ocjena na našem community portalu Tribina.hr, možemo zaključiti kako su najbolje u našim redovima odigrali Vedran Ćorluka, Marcelo Brozović i Luka Modrić, dok su tri najlošija pojedinca na terenu bili Darijo Srna, Danijel Pranjić i Ivica Olić.

Svoje je viđenje situacije na terenu te učinka igrača analizirao sablja, jedan od onih koji su analizirali utakmicu na portalu Tribina.hr

Marcelo Brozović je danas bio jedan od najboljih naših igrača, odradio je trkačku dionicu izvrsno, bilo ga je svuda, oko centra, u međuprostoru, u presingu na golmana. Imao je izvrstan udarac i još jednu šansu glavom. Odradio je upravo ono što se očekivalo, bio je izvrsna podrška Modriću i jedine greške su mu bile kada je pokušao proći kroz dvojicu driblingom, ali nije uspio.

Stoperi
Prvi puta, a kao da im je već tko zna koja utakmica u paru. Ćorluka je pohvatao sve svijeće i slične lopte koje je trebalo skinuti, nije bilo nekakvih kikseva koji bi omogućili neku šansu Bugarima. Vida je također bio solidan, bez nekih velikih grešaka, miran i staložen.

Modrić, Rakitić, Mandžukić, Srna
Oni trebaju biti vođe ove momčadi. Srna od njih to jedini igrački ne može, ali treba se postavljati kao kapetan i dizati momčad psihološki na terenu. Danas su odigrali loše, izuzev Rakitića, koji je imao odlično ubacivanje kod gola i nekoliko dobrih proigravanja. Modrić ne zna preuzeti odgovornost, pa smo gledali beskrajna vraćanja zadnjoj liniji i nekoliko bezopasnih paralelnih poklona protivniku.

Darijo Srna više nije prodoran, nema nisku loptu, nema visoku loptu, nema ništa, odigrao lošu utakmicu kao i protiv Malte. Mario Mandžukić, uz ovakav učinak Modrića, Rakitića i Srne ne može doći do izražaja i postaje i žrtva taktički zamisli Nike Kovača da igra s jednim napadačem.

Niko Kovač
Utakmicu je sada bar u startu postavio puno bolje nego što je dosad činio. Jedine sumnje bile su prema Oliću na desnom krilu i Pranjiću na lijevom beku. Prvo kratko o Pranjiću; odigrao je uglavnom zahvaljujući pomoći Perišića i Brozovića puno bolje obrambeno, prema naprijed nešto malo pokušavao, ubacivanje odsjelo na gredi, na kraju solidan učinak. Ivica Olić ne može igrati na desnoj strani, svi se sjećamo prve utakmice protiv Islanda i njegovog namještanja na pravu nogu. Osim toga, ne može više uopće igrati krilo 90 minuta jer nema kondiciju za trkačke zadatke krila.

Iako je utakmica nominalno postavljena dobro, vođena je loše. Bilo je već između 50 i 55 minute jasno da smo pali, tada je trebalo napraviti prvu izmjenu, a ne u 80(!) minuti. Ivica Olić je skapavao već od 60 minute i na njegovo mjesto trebao je ući Andrej Kramarić. On bi bio idealan za ovu situaciju, mogao bi jednim potezom riješiti utakmicu, a mogao bi i puno lakše prolaziti pored već umornih Bugara. Na kraju barem zbog potrošnje vremena trebalo je napraviti još barem jednu izmjenu.