BUNDESLIGA, 2. KOLO

Lewandowski zabio, ali Bayernu tek remi kod Schalkea!

30.08.2014 u 21:17

Bionic
Reading

U derbiju 2. kolu njemačkog nogometnog prvenstva Schalke je na svom terenu protiv branitelja naslova Bayerna odigrao 1-1. Svoje je prvi gol za Bayern u Bundesligi postigao Lewandowski, a izjednačio je Howedes

U derbiju 2. kolu njemačkog nogometnog prvenstva Schalke je na svom terenu protiv branitelja naslova Bayerna odigrao 1-1. Poveo je Bayern pogotkom Lewandowskog u 10. minuti, a strijelac za Schalke bio je Benedikt Hoewedes u 62. Igrači Bayerna žučno su protestirali kod suca zbog toga što je Hoewedes igrao rukom, ali im to nije pomoglo.

U prvom je poluvremenu Bayern bio daleko bolja momčad na terenu te je mogao postići i još nekoliko pogodaka, ali tada je briljirao vratar Schalkea Ralf Fahrmann. U drugom su se dijelu domaćini jako poboljšali te došli do izjednačenja.


Bayer Leverkusen je na domaćem terenu pobijedio Herthu sa 4-2, a branič domaćina Tin Jedvaj dva je puta zatresao mrežu, prvo svoju, a potom i protivničku. Jedvaj je postigao autogol za vodstvo gostiju u 24. minuti, a potom je u 50. minuti donio izjednačenje Leverkusenu. A 15 minuta kasnije je zamijenjen. Za pobjedu Leverkusena zabili su još Emir Spahić (62), Julian Brandt (74) i Karim Bellarabi (86).

Iako je dva puta vodio, Wolfsburg je protiv Eintrachta iz Frankfurta izvukao tek remi, bilo je 2-2. Ivica Olić je igrao do 70. minute za "vukove", dok je Ivan Perišić i dalje ozlijeđen.

Hamburger je na svom stadionu doživio težak poraz od novaka u Bundesligi, momčadi Paderborna. Bio je 3-0 za goste, a Milan Badelj i Ivo Iličević odigrali su cijelu utakmicu za HSV.