KLASIK U FINALU?

Poraz Cityja: Jovetić zabio dva, Liverpool sve okrenuo

31.07.2014 u 09:53

Bionic
Reading

Liverpool je na američkoj turneji svladao Manchester City nakon izvođenja penala, a dva pogotka za aktualne prvake postigao je Crnogorac Stevan Jovetić

Dvoboj ljetošnjih prvaka (Cityja) i neutješnih doprvaka (Liverpoola) odigran je u New Yorku na stadionu Yankeesa pred 50 tisuća ljudi, a u prvom poluvremenu golova nije bilo. No, u nastavku se brzo otvorilo.

Steven Gerrard uklizao je na jedan ubačaj i lopta je krenula prema njegovom golu, a taman kada je vratar Mignolet krenio po tu loptu u prolazu ju je izvanredno skrenuo Jovetić i ostavio ga nemoćnog.

No, šest minuta kasnije Liverpool je uzvratio pogotkom Hendersona i vratio rezultatski egal. Do novog bljeska Jovetića. Crnogorac je donio loptu do 16 metara, odložio na stranu i utrčao u prostor gdje je savršeno uštopao loptu i iz prve ju poslao u kut. Čudo od gola...


Ipak, Liverpool je uzvratio pogotkom jednako snažljivog Sterlinga koji je sjajnim prvim dodirom slomio obranu Cityja i zabio za konačnih 2:2.

U raspucavanju je bolji bio Liverpool. Mignolet je obranio dva penala, a posljednji gol zabio je (uspješni su bili i Henderson i Can) Brazilac Lucas Leiva koji zabija 'jednom u 12 godina'.

Kako sada stvari na ljestvicama skupina ovog turnira (Liverpool još igra s Milanom) stoje finale bi 4. kolovoza mogli igrati Liverpool i Manchester United. City je prvak, ali ipak je upravo taj dvoboj najveći klasik engleskog nogometa.

Trebao je ovaj dvoboj biti debitantska utakmica Dejana Lovrena za Liverpool ali su 'demokratske, liberalne i naprednjačke' američke vlasti odlučile da on to ne smije. Nije mu odobrena viza po hitnom postupku, pa će propustiti i ostale utakmice u SAD-u.