UMJETNOST SIMULIRANJA

Evo draga Uefa, ovo kažnjavajte!

03.09.2009 u 17:36

Bionic
Reading

Kada su već kaznili Eduarda da Silvu s dvije utakmice neigranja zbog (navodnog) simuliranja prekršaja u kaznenom prostoru Celtica, evo niza primjera kada su operativci iz Uefe trebali dobrano 'odrapiti' kazne simulatorima

Ako izuzmemo 'najvećeg od najvećih', Pippa Inzaghija koji je još uvijek aktivan u AC Milanu, danas je najveća zvijezda simuliranja na svijetu Cristiano Ronaldo. Da bi se na jednom mjestu skupili svi padovi bez razloga tog slavnog dvojca, tomu ne bi bio dovoljan ni dokumentarac od sat i pol. Vjerojatno bi trebalo angažirati BBC i njihovu izvrsnu redakciju Dokumentarnog programa da napravi malu 'Villu Mariju' od lažnih iznuda faulova i jedanaesteraca.

No u sjeni tog velikog dvojca, nesumnjivo izvrsnih nogometaša, postoji još puno lažaca koji su fingirali udaranja, prekršaje i druge nepodopštine koje s vremena na vrijeme možemo vidjeti na nogometnim utakmicama. Nažalost, posve nezasluženo, među njima je danas i Eduardo da Silva.

U to ime, da podsjetimo administrativce Michela Platinija što su sve propustili kažnjavati, na YouTubeu smo pronašli dva kratka kompilacijska uratka. Jasno, ne treba ni spominjati da je uz dvaspomenuta na istom mediju još nepregledni niz sličnih priloga koji na svoj način glorificiraju glumce. Pa ako su Uefini disciplinci dovoljno informatički pismeni, neka se i sami zabave 'padavičarima'.