GOTOV PRIJELAZNI ROK

Heitinga u Evertonu u zadnji čas

01.09.2009 u 20:34

Bionic
Reading

Osim dvojice hrvatskih nogometnih reprezentativaca koja su promijenila klubove tijekom posljednjeg dana prijelaznog roka, Niko Kranjčar prešao je iz Portsmoutha u Tottenham Hotspur, dok je Ivan Klasnić otišao iz Nantesa na posudbu u Bolton Wandererse, još je nekoliko igrača u Engleskoj promijenilo klupske boje

Najveći transfer obavio je Everton koji je angažirao nizozemskog reprezentativnog stopera Johna Heitingu iz madridskog Atletica za kojega je platio oko šest milijuna funti. Najaktivniji je bio bivši Kranjčarov klub Portsmouth, trenutačno posljednje plasirani sastav Premier lige, koji je angažirao trojicu novih igrača.

Novi članovi 'mornara' su izraelski branič Tal Ben-Haim koji je stigao iz Manchester Cityja, francuski veznjak Hassan Yebda iz Benfice i branič Mike Williamson iz Watforda. Njih trojica su se pridružila Kevin-Princeu Boatengu, Michaelu Brownu, Aruni Dindaneu i Jamieju O'Hari koji su u klub stigli u petak, samo dan nakon što je Portsmouth dobio novog vlasnika, Sulaimana Al Fahima.

Aston Villa kupila e velškog braniča Jamesa Collinsa iz West Ham Uniteda, dok je drugi velški branič Danny Collins prešao iz Sunderlanda u Stoke City.

Hull City ojačao se dvojicom novih igrača; Ibrahima Sonko stigao je iz Stoke Cityja, a Abdoulaye Meite iz West Bromwich Albiona.

Wolverhampton Wanderers potvrdio je dolazak austrijskog napadača Stefana Maierhofera iz bečkog Rapida, dok je Birmingham City doveo finskog veznjaka Teemua Tainija iz Sunderlanda.

Prijelazni rok u Engleskoj završio je u 18 sati po hrvatskom vremenu, ali osim ovih transfera koje je potvrdilo vodstvo lige, moguće je da se do kraja dana objavi još poneki transfer ako vodstvo lige i engleski nogometni savez autoriziraju zakašnjelu dokumentaciju.