NAJAVIO DOLAZAK...

Hitri odgovor iz Splita: Mamiću izdana nova zabrana!

15.04.2014 u 15:24

Bionic
Reading

Dinamov trener Zoran Mamić najavio je da će njegov brat Zdravko u srijedu putovati na utakmicu u Split, zahvaljujući žalbi na sudsku odluku o zabrani prisustvovanja sportskim natjecanjima u tom gradu u idućih devet mjesecI

Žalbeni postupak odgodio je pravomoćnost, no istog dana splitski Prekršajni sud izrekao mu je - novu zabranu!

Kako doznaje tportal, ovaj sud je u utorak uvažio zahtjev policije i izrekao mu 'mjeru opreza' po kojoj ne smije dolaziti na utakmice u Split, i to u drugom postupku - onom koji protiv Mamića vodi po Zakonu o prekršajima, i to zbog izazivanja nereda u svečanoj loži Poljuda.

Da pojasnimo, nakon kaosa na nedavnoj utakmici između Hajduka i Dinama splitska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv Dinamovog izvršnog predsjednika jer je 'ničim izazvan publici pokazivao srednji prst i bosanski grb, psovao i pozivao na obračun'. I tu je zatražila mjeru opreza.

Nekoliko dana kasnije službeno je ustanovila da je Mamić već sudjelovao u nekoliko sličnih incidenata, pa ga prijavila i po Zakonu o sprječavanju sukoba na sportskim terenima. U tom postupku zatražena je devetomjesečna zabrana, koju je sud odobrio i na koju se Mamić žalio.

U prvom prekršajnom postupku o mjeri opreza nije se odlučivalo jer je bilo procijenjeno da nema smisla istovremeno postupati na jednak način u dva predmeta. No, čim je na Prekršajnom sudu u ponedjeljak zaprimljena Mamićeva žalba na prvu zabranu, hitro je aktivirana mjera opreza koju je policija tražila.

Ova odluka Dinamovom izvršnom predsjedniku do srijede sigurno neće biti uručena, pa će moći tvrditi da o njoj nema pojma, no bit će zanimljivo vidjeti kako će postupiti policija ukoliko ga ipak zatekne na Parku mladeži. Ona je, naime, o izrečenoj mjeri opreza već službeno obaviještena.