RAFALNA PALJBA

Šuker na rubu suza: Pod pritiskom Splićanima obećao...

28.02.2014 u 15:29

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker ukazao se u Splitu: nakon što ga je u šetnji Rivom dočekalo nekoliko psovačkih dobacivanja, sastao se sa županom Zlatkom Ževrnjom

Načelno je dogovoreno da će se u Baškoj Vodi graditi jedan od regionalnih kampova HNS-a, ali manjeg ranga od centralnog u Zagrebu, no glavna tema pred novinarima bio je odnos nacionalnog saveza prema Splitu i Dalmaciji.

Šuker odavno nije bio izložen ovakvoj rafalnoj paljbi medija: u jednom trenutku je pod pritiskom čak otvoreno najavio da će se kvalifikacijska utakmica protiv Italije za Europsko prvenstvo 2016. godine igrati na Poljudu

'Dajte mi vremena...', zavapio je kad su ga novinari upozorili da ni on, ni HNS, ni reprezentacija južno od Svetog Roka nemaju ni imidž ni ugled kakav bi trebali imati. U svom stilu rijetko je konkretno odgovarao na pitanja - pa tako i zašto se nije odazvao pozivu gradonačelnika Ive Baldasar na razgovor oko domaćinstva Europskog prvenstva 2020. godine.

'Osobno sam ljut na gradonačelnika Baldasara što je rekao da će se Split prijaviti mimo HNS-a. Hvala mu što potpiruje vatru između sjevera i juga, a ja ne želim igrati politički ping-pong, pa vi procijenite čijim izjavama ćete vjerovati', kazao je i u jednom trenutku gotovo plačnim glasom zaključio da nigdje nije teško raditi kao u Hrvatskoj.

'Hoće li nam Vlada osigurati 100 milijuna eura za stadion od 55 tisuća mjesta u Splitu?', zapitao se.

Italija na Poljudu? Bila bi to repriza spektakla iz '95. kada je Šuker zabio za konačnih 1:1


Upozorili smo Šukera da je za obnovu Poljuda potrebno 100 milijuna kuna, a ne eura, te da je za kandidaturu dovoljan i stadion od 30 tisuća mjesta.

'Eto, valjda vi znate bolje od mene!', uskliknuo je.

Šuker je u stvarnosti došao u Split kako bi pokušao osigurati glasove Županijskog nogometnog saveza na svom predstojećem reizboru za predsjednika HNS-a. Može se očekivati da će ga podržati Alojzije Šupraha, no on nije baš u milosti Hajduka. Pitali smo šefa nogometnog saveza i je li mu normalno da u Izvršnom odboru, dakle nogometnoj vladi, nema ama baš nijednog predstavnika splitskog kluba.

Nije konkretno odgovorio, osim što je kazao da ih je bilo u zadnjih deset godina. Spomenuo je čak Fredija Fiorentinija, bivšeg Hajdukovog direktora koji je najuren iz kluba, što je izazvalo salve smijeha u dvorani.