TVORNICA POVIJESTI

Vječna slava: 10. olimpijska medalja obitelji Kostelić!

14.02.2014 u 14:00

  • +18

ZOI 2014. Soči - Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim u superkombinaciji

Izvor: Reuters / Autor: Ruben Sprich

Bionic
Reading

Počelo je u Salt lake Cityju prije 12 godina, a završilo u Sočiju. Obitelj Kostelić, već dugo sinonim za sportski uspjeh, na ruskoj 'Krasnoj poljani' zaokružila je niz od 10 medalja s Olimpijskih igara

Čim je počela najveća sportska priča u Hrvatskoj Kostelići su postavili kriterije. Najvažnije su Olimpijske igre! Nikada nisu, nitko od njih, napravili niti milimetar odmaka od zacrtanog ranga. Čak dok su slavili brojne velike i male kristalne globuse, te svjetske naslove prvaka, uvijek je na vrhu bio nastup i rezultati koji vode do Olimpa.

Priča o najvećoj zimskoj olimpijskoj 'bujici' svih vremena


Janica je 'probila led' u Salt Lake Cityju. Super-G srebro otkočilo je mladu šampionku i nanizala je tri zlata. Najveća ikada već tada, s 20 godina. Četiri godine kasnije Janica je u Torinu uzela još po jedno srebro i zlato, te zauvijek mahnula svjetskom skijanju. Tamo je i Ivica uzeo svoje prvo srebro, a u Vancouveru još dva. Soči je donio još jedno, treće kombinacijsko, srebro. Deseta obiteljska medalja bez i jedne bronce. Kostelići - za sva vremena. Daleko od hrvatskih okvira, svjetske legende.

Ivica je u Torinu ispunio dječački san