ZRINKA LJUTIČ

Hrvatska heroina: Ovo drugo mjesto je vrijedilo svakog ranijeg ispadanja u slalomu

21.01.2024 u 15:49

Bionic
Reading

'Još mi nije došlo do glave kakav sam dobar rezultat ostvarila', rekla je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić koja je osvojila drugo mjesto u slalomu Svjetskog kupa, u slovačkoj Jasni

Amerikanka Mikaela Shiffrin i Zrinka Ljutić bile su uvjerljivo ispred kompletne konkurencije, a na kraju je Ljutić završila druga tek s 14 stotinki zaostatka za Shiffrin.

'Čestitala mi je Mikaela i bilo mi je lijepo to za čuti. Bila je otvorena i iskrena. Presretna sam i stvarno sam zadovoljna, pogotovo kako sam izvela drugu vožnju. Tada je postojao pritisak. Bila sam stvarno blizu pobjede, tih 14 stotinki je vrlo mala razlika. Ovo drugo mjesto je vrijedilo svakog ranijeg ispadanja u slalomu. Dalje ću pokušati nastaviti biti jednako brza', rekla je nakon utrke u Jasni hrvatska skijašica Zrinka Ljutić.

Trenutačno je na 11. mjestu ukupnog redoslijeda, osma je u veleslalomu, a dvanaesta u slalomu.

'Publika ovdje u Jasni je nevjerojatna. Mogu reći da sam ovdje osjetila najbolju atmosferu u Svjetskom kupu. Kada već više nema utrke u Zagrebu nekako je Jasna odlična zamjena. Bilo je puno navijača, puno njih podržava nas iz Hrvatske, čula sam svaki vrisak. Valjda mi uz sve to odgovara i ovaj led u Jasni. Podigla sam samopouzdanje ovim drugim mjestom i dobrim vožnjama', završila je Ljutić.