ZNAJU DA SU DOBRI

Belgijanci u Zagrebu traže i više nego im treba

08.10.2013 u 15:42

Bionic
Reading

Belgijski nogometni reprezentativac Jan Vertonghen otkrio je uoči velikog dvoboja protiv Hrvatske u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo da u momčadi vlada sjajna atmosfera

Belgija ovog petka gostuje na Maksimiru u sklopu 9. kola skupine A europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, te ima priliku pobjedom ili remijem izboriti direktan plasman u Brazil.

'Moramo se kvalificirati. Pritisak je prisutan, no možemo se s njime nositi. Ne postoji nervoza, samo zdrava napetost, ali to nije ništa neobično,' rekao je branič Tottenhama, te nastavio:

'Iako nam je dovoljan remi, mi ćemo ići po sva tri boda. To je naša motivacija uoči svake utakmice. Hrvatska je reprezentacija iz svjetskog vrha i ne smijemo se opustiti, iako se nalazimo u odličnoj situaciji. Ukoliko ne dohvatimo bod u Zagrebu, vjerujem da imamo dovoljno kvalitete da dovršimo posao u Belgiji četiri dana kasnije (protiv Walesa),' veli reprezentativac Belgije, koja će biti oslabljena za neigranje kapetana Vincentea Kompanyja.

'Imamo dovoljno kvalitete da nadomjestimo taj nedostatak. Nicolas Lombaerts, Daniel van Buyten i Toby Alderweireld... Svi oni mogu nadomjestiti Kompanyja, a tu je i Thomas Vermaelen koji se oporavio od ozljede,' zaključio je Vertonghen za Sporzu.

Uoči posljednja dva kola kvalifikacija Belgija u skupini A ima pet bodova više od Hrvatske, te joj je za direktan plasman na SP potreban barem bod u Zagrebu ili pobjeda protiv Walesa u posljednjem kolu, pod uvjetom da "vatreni" upišu maksimalnih šest bodova do kraja.