GAUČO PREMA BRAZILU

Osovina iz snova: Riquelme dodaje, Ronaldo trpa

07.07.2009 u 17:21

Bionic
Reading

Iako postoji prilično opravdano vjerovanje da najbolji južnoamerički nogometaši kruh zarađuju u Europi, i to pravilo poznaje iznimke. Riječ je većinom o gospodi u zreloj igračkoj dobi, a dvojica ponajboljih mogli bi zaigrati u istom dresu

Nakon što je prošle zime doveo Ronalda i zahvaljujući njegovim golovima osvojio brazilski kup, Corinthians je izborio nastup u Copi Libertadores i tu akciju shvaća vrlo ozbiljno.

Tako ponajboljem napadaču u posljednjih dvadeset godina žele pridodati i veznjaka božanstvenih rješenja Juana Romana Riquelmea. U utorak se sastao izvršni odbor Corinthiansa i brazilski Globoe Sport prenosi kako postoji izgledna opcija za to da Riquelmeovom aktualnom klubu Boci Juniors upute službenu ponudu.

Boca se muči s financijskim tegobama, a 31-godišnjem kapetanu čija je tržišna vrijednost procijenjena na 10 milijuna eura ugovor istječe sljedeće godine. Ta činjenica povećava mogućnost realizacije ovog transfera, no isti list spominje i dileme koje muče čelnike Corinthiansa.

Riquelmeove igračke sposobnosti neupitne su, no bitna značajka mu je i prgava narav. S poslodavcima se obično rastajao nakon svađa i ultimatuma, a najnoviju epizodu imao je s argentinskim izbornikom Diegom Maradonom s kojim, kaže Riquelme, u životu više neće surađivati.

Zanemare li taj rizik i u svoju svlačionicu pozovu argentinsku tempiranu bombu, Corinthians bi u sljedećoj sezoni mogao imati jednu od najatraktivnijih osovina svijeta. Ronaldo je tijekom proteklih šest mjeseci pokazao da je efikasan (11 golova u 19 utakmica) i s viškom kilograma, a Riquelmeova dodavanja proslavila su i neusporedivo lošije napadače. Njih dvojica garancija su spektakla, a to se u Brazilu posebno cijeni.