POVRATAK KUĆI

Ševčenko se vraća u kijevski Dinamo

03.07.2009 u 15:32

Bionic
Reading

Napadač ukrajinske nogometne reprezentacije Andrij Ševčenko (32) korak je do povratka u kijevski Dinamo, u čijim redovima je 1994. godine započeo karijeru

Ševčenku je istekla posudba u Milanu i vratio se u londonski Chelsea, s kojim mu ostaje još jedna godina ugovora. Međutim, na Stamford Bridgeu su mu jasno poručili da na njega više ne računaju.

'Pozvali smo Andrija da se vrati u Dinamo. Prvo kao igrač, a potom mu nudimo i mjesto u stručnom stožeru', otkrio je predsjednik ukrajinskog prvaka Ihor Surkis.

Ševčenko se za sada nije javno izjasnio o ponudi iz domovine, no Surkis je zadovoljan kako je završio prvi krug pregovora. 'Andrij je bio zadovoljan našom ponudom i imam osjećaj da se želi vratiti kući', dodao je Surkis.

Ševčenko je dres kijevskog kluba nosio pet godina, a potom je 1999. godine za 25 milijuna dolara preselio u Milan. Za 'rossonere' je igrao sedam godina i zatim je 2006. godine za 56 milijuna dolara otišao u Chelsea. Međutim, u Londonu se nije previše naigrao, a prošlu sezonu je bio na posudbi u Milanu.