NOGOMET, A NIJE AMERIČKI

Ameri slave najveću pobjedu u 60 godina

25.06.2009 u 11:36

Bionic
Reading

Pobjeda američke nogometne reprezentacije protiv Španjolske (2:0) u polufinalu Kupa konfederacija proglašena je jednim od najvećih pothvata u povijesti američkog nogometa

Ovako je završila velika španjolska serija

Mediji su trijumf odabranika Boba Bradleya proglasili najvećim uspjehom nakon 1950. kada je američka vrsta šokirala svijet pobjedom protiv Engleske 1:0 na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

'Čudo u Bloemfonteinu', 'Nogometaši priredili senzaciju', 'Povijesna pobjeda', samo su neki od naslova u američkim listovima i internetskim portalima. Nogomet u SAD nije među najpopularnijim sportovima, no pobjeda protiv europskog prvaka izazvala je euforiju.

'Teško je usporediti ovu pobjedu i pobjedu protiv Engleske. Ono je ipak bilo svjetsko prvenstvo. Tada je to bila apsolutna senzacija', osvrnuo se američki izbornik na usporedbe s pobjedom protiv 'Gordog albiona'.

Mnogi su pobjedu američkih nogometaša odmah uvrstili među najveće senzacija na natjecanjima koja su odigrana pod kapom Fife. Uvrštena je na listu na kojoj se nalaze pobjede Sjeverne Koreje protiv Italije (1:0) na SP-u 1966, pobjeda Kameruna protiv Argentine na SP-u 1990. te pobjeda Senegala protiv Francuske na SP-u 2002. godine.