IZ BAYERNA PORUČUJU

'Kaiser Franz': Nek Ribery produži ugovor ili može otići

08.06.2009 u 14:05

Bionic
Reading

Saga oko mogućeg odlaska Francka Riberyja iz Bayerna dojadila je i predsjedniku minhenskog kluba Franzu Beckenbaueru koji je rekao da Francuz treba produžiti ugovor s klubom ili će dobiti slobodne ruke za odlazak

Svakim danom sve se glasnije priča da bi Francuz Franck Ribery trebao napustiti minhenski Bayern. Kao interesenti za njegove usluge spominju se Barcelona i Real Madrid. Predsjedniku Bayerna Franzu Beckenbaueru puna je kapa svih tih špekulacija te je dao svoje viđenje rješenja.

'Ja vidim samo dvije mogućnosti. Ili da Ribery produži ugovor s nama i tako prekine sve špekulacije oko njegova odlaska, ili mu mi trebamo omogućiti da ode. Osobno se nadam da će Franck ostati i potpisati novi ugovor. Što se mene tiče, njegove su kvalitete u rangu Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji su trenutačno najbolji nogometaši na svijetu. Ali ako on želi otići, mi ćemo ga teško moći zadržati', kazao je Beckenbauer za Bild.

Novoizabrani predsjednik Reala Florenitno Perez želi po svaku cijenu dovesti Riberyja na Santiago Bernabe, bez obzira na to što francuskom reprezentativcu ugovor sa Bayernom istječe 2011. godine.

'Bilo bi veliko zadovoljstvo dovesti Riberyja. No prvo moramo razgovarati sa Bayernom. Reći ću im da je on naša želja za narednu sezonu i da želimo razgovarati o njegovoj kupnji', prije par dana je kazao Perez za francuski L'Equipe.

Kad Real zapne za nekoga, onda ga u principu uspije i dovesti, no već su iz Münchena poručili da se potencijalni kupci za Riberyja ni ne trude doputovati u Njemačku ako ne misle platiti najmanje 50 milijuna eura.