ZA SEDAM MILIJUNA EURA

Danijel Pranjić potpisao za Bayern

04.06.2009 u 09:52

Bionic
Reading

Lijevi bočni Heerenveena i hrvatske reprezentacije Danijel Pranjić je novi igrač Bayerna, koji u ljetnom prijelaznom roku osnažuje momčad na nekoliko pozicija

Bayern je prošle sezone s najkvalitetnijom momčadi završio na samo drugom mjestu u prvenstvu. Čelnici najbogatijeg bundesligaša odlučili su dodatno osnažiti momčad. Doveli su Marija Gomeza, Ivicu Olića, Alexa Baumjohanna i Anatolija Timoščuka, a sada i Danijela Pranjića.

'Što reći nego da sam presretan, radi se o velikom klubu. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje Luisa Van Gaala. Drago mi je što ću igrati u vezi, a posebno mi je drago što ću igrati s Ivicom Olićem', rekao je novi igrač Bayerna.

U klubu inače nisu bili zadovoljni time kako je funkcionirala lijeva strana iza Francka Riberyja prošle sezone te su sada doveli Pranjića i to za sedam milijuna eura, dok bi bivši igrač Dinama i Osijeka po sezoni trebao zarađivati 1,5 milijuna eura.

Vijest o Pranjićevu dolasku završila je i na naslovnicama Bilda, a za njega pišu kako je bio u momčadi koja je u Klagenfurtu prije godinu dana pobijedila Njemačku te da se radi o svestranom igraču, kojem ni obrana ni napad nisu strani te da ga je htio i Liverpool

U Hereenveenu je prošle sezone odigrao 46 utakmica kao lijevo krilo i zabio 21 pogodak uz 12 asistencija.

Kao nova lica, i to na desnoj strani Bayerna, spominju se Jose Bosingwa (Chelsea), John Heitinga (Atletico M.) i ponovo naš Darijo Srna (Šahtar), kojega se uz Bayern povezivalo i prije nekoliko tjedana.