LUKINA VRATNICA

Realu samo bod, Modrić van na poluvremenu

16.12.2012 u 20:59

Bionic
Reading

U 16. kolu španjolskog nogometnog prvenstva Real je opet kiksao. Na Santiago Bernabeu neodlučeno je izvukao Espanyol (2:2) u posljednjim minutama utakmice

Jose Mourinho je ostavio na klupi Angela di Mariju, a od prve je minute pružio priliku hrvatskom nogometašu koji je zaigrao na poziciji playmakera.

Modrić je bio vrlo razigran što je došlo do izražaja već u četvrtoj minuti kada je imao prvu veliku priliku, ali je loptu poslao tik uz vratnicu. Isticao se nakon toga 27-godišnji veznjak driblinzima i proigravanjima, a u 21. je minuti imao još jednu dobru priliku. Napokon je u 27. minuti s vrha šesnaesterca pogodio stativu, oslobodivši se prije toga čuvara.

Nakon svih promašaja u 30. je minuti uslijedila kazna. Gosti su nakon jedne izgubljene Modrićeve lopte odradili sjajnu kontru, Verdu je proigrao Sergija Garciju koji se sjurio prema vratima domaćih i matirao Ikera Casillasa.

Mourinho o Modriću

'Luka je odigrao svih 90 minuta protiv Celte u Kupu, a kad igra dvije utakmice u tri dana, ima problema. Boli me što sam ga morao izvaditi jer to nije zaslužio. Ali, bio je to starteški potez,' rekao je portugalski stručnjak.

Real je izjednačio u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Modrić je gurnuo loptu Samiju Khediri na desnoj strani, Nijemac je ubacio pred gol gdje je Cristiano Ronaldo đonom pospremio loptu u mrežu za svoj 14. ovosezonski prvenstveni pogodak.

Mourinho je na poluvremenu ostavio Modrića u svlačionici i uveo u igru Di Mariju, a Madriđani su poveli već u 47. minuti. Svoj prvi gol u Primeri zabio je Portugalac Fabio Coentrao na asistenciju sunarodnjaka Ronalda.

No, Realu to nije bilo dovoljno za pobjedu. U 88. minuti je izjednačio Juan Albin kojem je glavom nakon kornera loptu proslijedio Hector Moreno.

Španjolska 1. liga, 16. kolo
Real Madrid 2 2 Espanyol
Strijelci
0:1 S. Garcia (31') 1:1 C. Ronaldo (45')
2:1 F. Coentrao (48') 2:2 J. Albin (88')
Sastavi
I. Casillas
S. Ramos
Pepe
F. Coentrăo
Á. Arbeloa
O. Xabi Alonso
S. Khedira
M. Özil
L. Modrić (46' Á. Di María)
C. Ronaldo
J. Maria Callejón (73' Morata)
F. Casilla
H. Moreno
D. Colotto
V. Álvarez Delgado (59' J. Capdevila)
J. López
J. Forlin
V. Sánchez
W. Mubarak (29' Alfonso)
Simăo
S. García
Verdú (70' J. Albin)
Žuti kartoni
O. Xabi Alonso 70'
C. Ronaldo 80'
W. Mubarak 13'
Alfonso 61'
V. Sánchez 78'
J. Albin 89'