'KOCKASTE' ČEKA PUNI STADION

U paklu Skopja Hrvatska želi izvući tri boda

12.10.2012 u 10:56

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja svoj put prema Brazilu. Pred Štimčevim izabranicima je ogled u Makedoniji. Cilj je jasan, osvojiti sva tri boda u paklu stadiona Filipa II

Nakon minimalnog poraza od Hrvatske, Makedonija je odigrala dobru utakmicu u Škotskoj i osvojila bod. Dojam je čak da su mogli i više od toga. Bod iz dvije utakmice nije puno, no eventualni uspjeh u današnjem susretu bi promijenio cijeli dojam starta kvalifikacija. Svjesni su toga i Makedonci.

'U Zagrebu smo nesretno izgubili, ali nema smisla plakati. Zaslužili smo bod, imali smo priliku. Nije nam dosuđen jedanaesterac, a Hrvatska je osim gola imala još samo jednu priliku', istaknuo je makedonski izbornik Čedomir Janevski uoči susreta s Hrvatskom, te najavio vatreni doček:

'Ne prijetim, ali Hrvate čeka pakao. Ja ne prijetim, to nije moj stil. Za mene je važno iskoristiti pozitivnu atmosferu i uvjeren sam kako će naša publika biti 12. igrač.'

Suprotno mnogim očekivanjima najveća zvijezda domaće momčadi Goran Pandev poziva na oprez. Smatra da njegova momčad mora igrati strpljivo i pametno, kao i u prethodne dvije utakmice. Odbacuje mogućnost bezglavog napadanja od prve minute.

Nešto hrabriji je bio Janevski:

'Igrat ćemo u formaciji 4-2-3-1 ili 4-3-3 što pokazuje da igramo napadački. Imamo dovoljno igrača kako bi ispunili naš cilj. Mi smo gospodari naše sudbine. Ključ uspjeha je disciplinirana igra, maksimalna koncentracija i vatrena publika. Ovo je za nas možda i najvažnija utakmica u ovom ciklusu.'

Hrvatska je dobro otvorila kvalifikacije. Bod u Belgiji potvrdio je uspjeh na otvaranju protiv Makedonije. Svjestan je toga i izbornik Štimac koji s puno optimizma najavljuje odlazak u Makedoniju.

No, problem Štimca je što ne uživa veliku potporu javnosti. Mediji su koliko-toliko blagonakloni i cijeni rezultatski start, no navijačka masa je oštro protiv njega. U prilog mu ne ide niti pozivanje Sammira u reprezentaciju.

'Sastav znam, no nisam ga rekao ni igračima, pa neću niti vama. Sammir kao joker? Možda...', kratko je komentirao Štimac oko sastava, dok je više vremena potrošio hvaleći atmosferu u svlačionici.

Iako je najavio napad na tri boda, dojam je kako bi naši bili zadovoljni i bodom. Barem ako je vjerovati glasinama oko mogućeg sastava. On bi formacijski trebao sličiti onome iz Belgije. Sustav 4-2-3-1 u kojem je Srna pomaknut na krilnu poziciju, a leđa mu čuva Vida. Nakon debija Radoševića, za očekivati je povratak Vukojevića na mjesto zadnjeg veznog igrača.

Nekih posebnih problema oko sastava Hrvatska nema. Ozlijeđeni su Olić i Lovren, no pitanje je bi li oni uopće pronašli mjesto u početnom sastavu.

Tekstualni prijenos utakmice između Makedonije i Hrvatske možete pratiti i na tportalu od 20.30 sati.

Sve najave i prognoze utakmica potražite na portalu dvoznak.com