RAYO vs. REAL 0:2

Modrić od prve minute, Real stigao do pobjede

24.09.2012 u 21:30

Bionic
Reading

Nakon što je u nedjelju zbog više sile morala biti otkazana, u ponedjeljak je ipak odigrana utakmica petog kola španjolske nogometne lige između domaćeg Rayo Vallecana i madridskog Reala. 'Kraljevi', za koje je od prve minute igrao naš Modrić, upisali su pobjedu od 2:0, odnosno svoju drugu u pet ligaških kola

Nakon navijačke sabotaže, to jest prerezanih električnih kablova, zbog čega stadion u nedjelju nije bio dovoljno osvijetljen, utakmica Raya i Reala na stadionu Campo de Futbol de Vallecas, u predgrađu Madrida ipak je odigrana. A na veselje svih hrvatskih navijača, trener gostujuće momčadi priliku od prve minute dao je i našem Luki Modriću.

Doduše, osim jedne dobre prilike na početku prvog dijela, Modrić nije bio u pravom izdanju, baš kao ni cijeli Real. Ustvari, kao da se zbog cijelog incidenta osjećala nervoza i nelagoda u predgrađu Madrida. Real je već u 13. minuti preko Benzeme, na asistenciji Angela di Marije, stigao u vodstvo, a nakon tog gola gostujućem je golmanu zaprijetio i naš Modrić. On se probio po desnoj strani nakon dodavanja Di Marije, stigao je pred vratara Rubena, ali je pucao ravno u njega.

Domaćini su imali dvije dobre prilike sredinom prvog poluvremena, ali udarac Josea Carlosa uspješno je zaustavio Iker Casillas, da bi u nastavku akcije s gol crte loptu prsima izbio Xabi Alonso.

U drugom poluvremenu ipak je bilo zanimljivije. Domaćini su u dva navrata stigli pred Casillasa, prvi put nakon greške Arbeloe, a drugi put nakon dobre akcije, koju je izvrsnim udarcem završio Juan Carlos. Međutim, moramo istaknuti da u ovoj utakmici Jose Mourinho ima pravo kritizirati suca Davida Fernadeza Borbalana, koji je poništio regularan pogodak Karima Benzeme u 57. minuti.

Par minuta kasnije, Mourinho je umjesto Modrića u igru uveo Özila, da bi u 69. minuti bilo riješeno i pitanje pobjednika. Naime, Amat je rukama zaustavio loptu u svom kaznenom prostoru, a s bijele točke precizan je bio Cristiano Ronaldo. Imao je Portugalac dobru priliku i u 75. minuti, no nakon poigravanja, pogodio je okvir gola. Do kraja izglednijih prilika nije bilo, no zato je Casado zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, što je bio još jedan dokaz nepotrebne nervoze.

Španjolska 1. liga, 5. kolo
Rayo Vallecano 0 2 Real Madrid
Strijelci
0:1 K. Benzema (13') 0:2 C. Ronaldo (11m, 70')
Sastavi
Rubén
M. Labaka
J. Amat
Casado
Tito
J. Fuego
A. Dominguez
J. Carlos da Silva
Lass
Leo
A. Delibasic
I. Casillas
S. Ramos
Pepe
Marcelo
Á. Arbeloa
O. Xabi Alonso
M. Essien
C. Ronaldo
Á. Di María
K. Benzema
L. Modrić