Nogomet ODLUKA NA ČLANOVIMA

Novi Barcin stadion inspiriran je Gaudijem

Opća skupština navijača Barcelone glasovala je u subotu za referendum o tome treba li graditi ili ne novi stadion, a koji bi se održao u sezoni 2014./2015 ili 2015./2016., objavio je katalonski klub na svojim internetskim stranicama

'Sociosi su većinom - sa 75,38 posto glasova - podržali održavanje referenduma o projektu novog Camp Noua', objavila je Barça.

Prilikom predstavljanja projekta vice-predsjednik kluba zadužen za ekonomske poslove Barçe Javier Faus je u subotu objasnio skupštini navijača da su moguće dvije opcije - 'obnavljanje sadašnjeg stadiona ili gradnja novog'.

"U prvom slučaju trošak operacije iznosio bi 300 milijuna eura, dok u drugom slučaju ne bi se išlo iznad 600 milijuna eura", kazao je Faus. Međutim on je prilikom predstavljanja projekata istaknuo da 'se ništa neće raditi dok se ne smanji dug'.

Referendum o ovoj inicijativi će tako prema Fausu održati ili 'u sezoni 2014./2015. ili 2015./2016.', 'jednom kada dug bude sveden na najnižu razinu'.

Prema podacima iz 2011./2012. koji su predstavljeni skupštini sociosa u subotu, dug kluba iznosi 334 milijuna eura, nakon što je bio čak 364 milijuna u sezoni 2010./2011.

Inaće, internetom već kruži nova verzija stadiona, preuređenog Nou Campa, čiji je koncept osmislio Norman Foster, a inspiriran velikim katalonskim graditeljom Antonijem Gaudijem, autorom prekrasne Sagrade Familie, Parka Güell i drugih turističkih znamentitosti Barcelone.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku