NIJE OTPUTOVAO U SAD

Za Engleze je Modrić dezerter, Španjolcima heroj

21.07.2012 u 15:16

Bionic
Reading

Radikalnim je potezom hrvatski nogometaš Luka Modrić u subotu poslao posljednju rezolutnu poruku svojim poslodavcima: ne želi igrati igrati u Tottenhamu, želi u Real!

Nije se 26-godišnji veznjak u subotu tijekom prijepodneva pojavio niti u Tottenhamovu trening-centru u londonskom predgrađu Chigwellu, niti je direktno stigao na londonski međunarodni aerodrom Heathrow, s kojeg su u 12 sati Tottenhamovi nogometaši predvođeni trenerom Andreom Villas-Boasem trebali otputovati za Los Angeles, gdje ovog vikenda počinju svoju sjevernoameričku pripremnu turneju.

Daily Mail piše da je Modrić svojim potezom šokirao portugalskog menadžera i klupsko vodstvo; premda im je još u četvrtak dao do znanja da ne želi putovati u Ameriku i da inzistira da ga puste u Real Madrid, u klubu su svejedno očekivali da će im se priključiti na prekooceanskom putu davši mu to jasno do znanja.

Izgubljen u prijevodu Modrić je međutim, kako pišu madridski sportski dnevnici Marca i AS, odlučio odigrati ulogu neposlušnika do kraja i ostao u Londonu. Daily Mail nazvao ga je dezerterom te izvijestio da za Hrvata u klubu spremaju sankcije.

Za madridske je medije, time i madridski klub, ovim potezom Modrić napravio herojski čin. Sljedeći je korak, slažu se Marca i AS, na Realu odnosno njegovu predsjedniku Florentinu Perezu.

Tottenham za Modrića od Reala inače traži 45 milijuna eura odštete. Perez zasad nije bio voljan platiti više od 30 milijuna.