DINAMOV GAZDA

Mamić: Prosinečki će sigurno voditi Dinamo i Hrvatsku

17.04.2012 u 10:45

Bionic
Reading

Zdravko Mamić otvorio je dušu srpskim medijima govoreći o svom odnosu s Bad Blue Boysima, ljubavi prema Srbiji, ali i Robertu Prosinečkom

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić nije samo interesantan sugovornik hrvatskim medijima, već i srpskim. Tako je gazda Dinama odgovarao na pitanja čitatelja srpskog portala Mozzartsport.com gdje je u video intervjuu govorio o svom odnosu prema Srbiji, ali i mogućnosti da Robert Prosinečki jednom sjedne na klupu Dinama, odnosno hrvatske reprezentacije.

Da li navijate za Srbiju u međunarodnim utakmicama?

Uvijek sam za Hrvatsku kad igramo protiv Srbije, ali kad igrate protiv drugih uvijek sam za Srbiju. Nikad se ne bih veselio pobjedi neke druge reprezentacije nad Srbijom.

Što je najveća prepreka za osnivanje ex-Yu lige?

Jedna i jedina! To je problem huliganizma na prostoru bivše Jugoslavije i slabost vlasti u svim republikama bivše Jugoslavije koje se nisu u stanju obračunati s time.

Kada će Dinamo angažirati nekog igrača iz Srbije?

Onda kada ta agresivna manjina bude šutljiva manjina. I kad ne bude pričinjavala svima neugodnosti. Ja nemam problema s time da u Dinamu zaigra igrač iz Srbije ili srpskih korijena.

Koji su razlozi vašeg nesporazuma s BBB?

Ne mogu reći da su to Bad Blue Boysi jer ja tu navijačku skupinu cijenim. Čini mi se da su se određeni pojedinci i manje skupine uvukli u Boyse i zaveli određeni dio tih navijača. Osjećam ljubav običnih građana i to je moj stimulans da ne pošaljem sve dovraga.

O regionalnoj ligi?

U idealnim uvjetima siguran sam da bi trebala biti regionalna liga, ali dogovoriti da ima svoj značaj, ne samo ekonomski, već i sportski. U smislu da klubovi kroz tu regionalnu ligu mogu osigurati nastup u Europi. Nama je Uefa majka i nitko nije imao hrabrosti takvu ideju iznijeti Platiniju. Trebamo im reći – imamo problem, jer skoro svi klubovi na ovim prostorima su u bankrotu.

O Srbima?

Sve najbolje. Imam prijatelja iz Srbije. Kad dođem u Srbiju ljudi me dočekaju kao kralja. Hrvati smatraju kako je najbolje mjesto za zabavu u Srbiji.

O dolasku Prosinečkog u Dinamo.

On će sigurno jednog dana biti trener Dinama i izbornik hrvatske reprezentacije, u to nema sumnje. I to nakon ove epizode u Zvezdi. To mu je bila odlična odluka. Sada mu je rejting puno, puno jači. Doći u Zvezdu koja ima toliko problema i napraviti takav posao, to je izvrsno. Ugodno sam iznenađen kako je postavio igru.

Da li je istina da Dinamo Prosinečkom duguje 750 tisuća eura?

Meni je žao jer ja svoje obaveze izvršavam. Činjenica je da je Prosinečkom ostao dug iz vremena kada ja nisam vodio klub. Činjenica je da su Robi i još neki igrači pokrenuli stečaj kluba i da su naplatili ono što je tada bilo u stečajnoj masi.

Mogu li Hrvatska i Srbija izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu?

Ja bih htio da izbore i Hrvatska i Srbija. To se može dogoditi i to je realno. Jedan kao prvak, drugi kao drugi, ili najbolji drugoplasirani ili kroz dodatne kvalifikacije. No grupa je kompleksna i dosta jaka.