VJERUJETE LI MU?

Marković: Napadaju nas jer smo uspješni

28.02.2012 u 12:51

Bionic
Reading

Uoči prijateljskoga dvoboja sa Švedskom u srijedu na Maksimiru (20,30 sati), hrvatska nogometna reprezentacija odradila je još jedan sponzorski 'poslić', potpisan je ugovor s Hyundaijem na tri godine, a ta će tvrtka Hrvatskom nogometnom savezu na korištenje ustupiti osam automobila. Na potpisivanju ugovora su bili izbornik Slaven Bilić i predsjednik HNS-a Vlatko Marković

'Svjedok' na potpisivanju ugovora bio je izbornik Slaven Bilić koji je analizirao sutrašnjeg protivnika.

'Za nas je dvoboj sa Švedskom vrlo važna utakmica, jer su oni najsličniji Ircima (prvi protivnici Hrvatske na Euru, nap. a.). Moramo im parirati u trci i agresivnosti, u čemu su najjači. Ako to uspijemo, do izražaja će doći i naša kvaliteta', smatra Bilić koji sponzorske obveze svodi pod kategoriju obvezatnog.

'Raštrkani smo sponzorskim obavezama, to jest mali problem, ali je to nešto što se jednostavno mora odraditi', istaknuo je izbornik kojega je dočekalo i pitanje o Vedranu Ćorluki i potencijalnom eksperimentu s njim na lijevom boku.

'S Ćorlukom nisam pričao, ali igrat će tamo gdje ja i stožer odlučimo', pojasnio je Bilić i naglasio:

'Neovisno o tome hoće li stadion biti pun ili ne, motiva nam ne nedostaje. Ovo je zadnja jaka provjera na domaćem terenu, pravi test.'

Na potpisivanju ugovora bio je i predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

'Iz Uefe će doći na skupštinu Saveza. Ministarstvo mora znati što smije, a što ne smije prema propisima Uefe i Fife. Ako ne znaju, pokazat ćemo im!' kazao je Marković koji zna i zašto je Savez na meti udara.

'Napadaju nas jer smo uspješni. Recite mi, koja je to firma u Hrvatskoj u zadnjih 12 godina uspješna kao HNS!? Najveće zasluge idu Biliću i igračima, ali i mi ga uspješno vodimo', rekao je šef HNS-a i zaključio:

'Hrvatu je najdraže napasti susjeda kad ima nešto. To se opet pokazuje, smetamo im jer smo uspješni!'

Predsjednik HNS-a je naglasio kako se neće pojaviti na današnjoj tribini 'Nogometni klubovi - ustroj i budućnost' na kojoj bi jedan od gostiju trebao biti i ministar Jovanović, jer nije niti dobio poziv.

'Nemam pojma o tom sastanku, nitko me nije zvao. Da me netko zvao naravno da bi išao. To je moja dužnost.'

Marković se osvrnuo i na nedavne rasističke ispade dijela navijača Dinama i Hajduka na utakmicama protiv Istre 1961.

'Savez će pokušati sve da se na stadionima reagira na pravi način. Prekidanje utakmica? To ne bi bilo dobro, ne možemo od utakmica raditi cirkus. Treba odgajati djecu, nisu krivi klinci, nego roditelji', poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.