VELŠKI IZBORNIK?

Giggs nasljednik nesretnog Garyja Speeda

26.12.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Legenda Manchester Uniteda Ryan Giggs (38) najveći je kandidat za novog izbornika nogometne reprezentacije Walesa koja će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. igrati u skupini s Hrvatskom

Premda još uvijek aktivno igra i nema nikakvog trenerskog iskustva Giggsu je pružena prilika da naslijedi Garyja Speeda koji je 27. studenog izvršio samoubojstvo.

'Ryan je vrhunski nogometaš i ne brine nas što nikada nije bio trener. Niti Mark Hughes kada je preuzeo našu reprezentaciju nije imao nikakvog iskustva pa se pokazao više nego uspješnim. Niti Gary Speed nije imao previše iskustva,' poručili su iz Velškog nogometnog saveza (WFA).

Giggs za sada šuti i nije želio komentirati ponudu, međutim oglasio se menadžer Uniteda Alex Ferguson koji je Giggsu ponudio novi ugovor.

'Giggs je čudo. Želio bi ga zadržati još barem godinu dana. Zadivljuje me njegova energija, volja i zalaganje,' kazao je menadžer 'crvenih vragova'.

Giggs je napustio reprezentaciju 2007. godine nakon 64 odigrane utakmice i 12 postignutih golova u 16 godina. Od reprezentacije se oprostio kako bi produžio klupsku karijeru, a u međuvremenu je postao rekorder po broju nastupa za Manchester United sa 891 odigranom utakmicom.

Wales prvu provjeru u idućoj godini ima koncem veljače kada ga očekuje prijateljska utakmica protiv Kostarike, a prva službeni nastup je 7. rujna protiv Belgije na startu kvalifikacija za SP 2014.