NIZOZEMSKI MEDIJI

Dinamo je mogao puno teže stradati

03.11.2011 u 08:19

Bionic
Reading

Nizozemski mediji su posvetili velik prostor utakmici između Ajaxa i Dinama, ali naravno da se oni više bave igrom i trijumfom nizozemske momčadi te ih 'modri' nisu previše zanimali

Najčitaniji nizozemski list De Telegraaf piše kako sada Ajax gleda prema drugom mjestu skupine te kako je prezimljavanje u Europi izvjesno. Njihov novinar se već polako osvrće na ključnu utakmicu protiv Lyona, a Dinamo se spominje u samo malom dijelu teksta gdje stoji kako je hrvatski prvak jedina momčad koja nije zabila gol u Ligi prvaka.

Nizozemsko izdanje Metro opet piše kako je Ajax drugom pobjedom protiv Dinama osigurao najmanje nastavak natjecanja u Europskoj ligi, ali i da ima dobru priliku prezimiti u Ligi prvaka. Što se tiče same utakmice, autor teksta piše kako je Ajax bio znatno bolji i kako je Dinamo mogao puno teže izgubiti od 4:0.

Algemeen Dagblad isto očekivao gotovo cijeli tekst posvećuje snažnom i ponosnom Ajaxu koji je srušio Dinamo. Prema njima, Nizozemci će još dugo boraviti o Europi, a o Dinamu se samo zaključuje kako je opet bio slabiji i da je mogao još teže stradati.

Spits isto govori o europskom Ajaxovom proljeću i tvrdi kako je domaćin dominirao te kako je napade okončavao na vrhunski način, a jednako rezonira i list Volkskrant