REAL GAZI

Higuainov treći hattrick u dva tjedna

15.10.2011 u 21:35

Bionic
Reading

Argentinski napadač i reprezentativac Gonzalo Higuain trima je pogocima predvodio Real Madrid do domaće pobjede nad Betisom 4-1 u ogledu 8. kola španjolskog nogometnog prvenstva

Nakon blijedog prvog poluvremena, u nastavku je 'kraljevski klub' ponudio sasvim drukčije, njegovim navijačima puno dopadljivije lice. Prvi pogodak na utakmici Higuain je zabio u prvoj minuti drugog poluvremena. Marcelo je dugom loptom gurnuo u for Cristiana Ronalda, Portugalac je pretrčao svog čuvara i nesebično poslužio Higuainu koji je bez problema poentirao iz blizine.

Ronaldo se, iako nije bio strijelac, ponovno istaknuo u 59. minuti, kada je asistirao Brazilcu Kaki, koji je vrlo lijepo naciljao suprotni kut vratara Betisa s nekih 14 metara.

Radost Betisovim navijačima donio je Molina pogotkom u 69. minuti. No, Higuain je s novim dvama golovima, u 70. i 73. minuti, osigurao momčadi Josea Mourinha uvjerljivu pobjedu, treću uzastopnu u Primeri.

Higuainu je to bio drugi uzastopni hat-trick u španjolskom prvenstvu, jer je i u prethodnom kolu, u gosstujućoj pobjedi nad Espanyolom učinio isto to, odnosno čak treći u 13 dana, ako računamo i nastup za argentinsku reprezentaciju u kvalifikacijama za SP. Zabio je tri gola u pobjedi nad Čileom 4-1.

Ukupno u prvenstvu Higuain sada na svom kontu ima 8 golova, pa se izjednačio sa svojim reprezentativnim suigrečem Lionelom Messijem iz Barcelone na vrhu ljestvice strijelaca.

Real Madrid je s ovom pobjedom, makar i privremeno, skočio na prvo mjesto na ljestvici sa 16 bodova, dva više od Barcelone i Levantea koji imaju utakmicu manje.

Inače, recimo da je ove subote Cristiano Ronaldo po 100. put, u službenim utakmicama, nastupio za Real, a ostao je na dosadašnjih, čak, 96 pogodaka!

Primera, 8. kolo:

Real Madrid - Betis 4-1 (Higuain 46, 70, 73, Kaka 59 / Molina 69)
Mallorca - Valencia 1-1 (Hemed 90+3 / Rami 38)
Getafe - Villarreal 0-0

Redoslijed: 1. Real Madrid 16, 2. Barcelona 14 (-1), 3. Levante 14 (-1), 4. Valencia 14...