BUNDESLIGA

Mandžukićev gol premalo u Leverkusenu

01.10.2011 u 17:51

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić postigao je ove subote, u utakmici 8. kola Bundeslige, treći ovosezonski pogodak, ali je to njegovom Wolfsburgu bilo premalo i za bod na gostovanju u Leverkusenu

Nadskočivši svog čuvara, na samo nekoliko metara od domaćih vratiju, Mandžukić je u 59. minuti postigao pogodak za tadašnjih 1:1, no jedan bod su gosti u džepu imali svega pet-šest minuta. Naime, nakon pogotka hrvatskog napadača pravu je majstoriju izveo Derdiyok koji je sjajnim škaricama pogodio mrežu Wolfsburga, a kasnije je pobjedu Bayera potvrdio Kiessling. Tako je ovaj tjedan Bayer zaključio na više nego dobar način. Prvo su slavili s 2:0 u Ligi prvaka protiv Genka, a sada je pred njima pao i Wolfsburg.

Recimo da je Srđan Lakić za Wolfsburg igrao tijekom prvog dijela.

Nakon šest pobjeda i jednog poraza prvi je remi upisao vodeći Bayern. Bez Hrvata u kadru je momčad Juppa Heynckesa odigrala utakmicu bez pogodaka kod, njima, uvijek neugodnog Hoffenheima. Čak se ne može reći da su prštale prilike na obje strane, već je u laganom ritmu prošlo devedeset minuta nakon kojih je svaka momčad bogatija za bod.

Tek drugi poraz u sezoni je upisala Borussija iz Mönchengladbacha. Gostovali su kod Freiburga i izgubili su s 1:0, dok je njihov imenjak u Dortmundu s 4:0 pregazio novog prvoligaša Augsburga. Junak utakmice je bio Poljak Lewandowski s tri pogotka i jednom asistencijom. Recimo da je aktivno dvih 90 minuta za pobjednika odigrao hrvatski nogometaš Ivan Perišić.

Prava golijada se odigrala na utakmici Nürnberga i Mainza, gdje je palo šest pogodaka (3:3) i gdje je svakom sastavu pripao po bod.