A ŠTO KAŽE EUROPA?

'Crveni' Real je dugo lomio Dinamov otpor

15.09.2011 u 10:15

Bionic
Reading

Utakmici Dinama i Reala pozornost su posvetili i drugi strani mediji, ne samo španjolski i hrvatski, čiji su klubovi igrali u Maksimiru

Gazzetta dello Sport piše da je Real istrčao u za njega neobičnim crvenim dresovima. Prema Talijanima, gosti su odmah pokazali vrijednost te imali dosta prilika. Taj dnevnik smatra da je i Dinamo igrao otvoreno, što je olakšalo posao Realu, jer mu je dao previše prostora. Novinar tvrdi da su 'kraljevi' nakon pogotka smirili igru i više nisu previše riskirali.

L'Equipe se više bavi utakmicom Ajaxa i Lyona. Što se tiče maksimirskog dvoboja, Francuzi prvo ističu crvenu odjeću Reala, izdvajaju gol Di Marije i isključenje Marcela te napominju da su Madrižani pobjedom zasjeli na vrh ljestvice. Donose se i izjave bijesnih Realovih igrača zbog grubih prekršaja domaćina.

De Telegraaf donosi samo nekoliko rečenica o zasluženoj pobjedi Reala, a Nizozemci su poseban prostor posvetili Ronaldu koji se žalio na loše suđenje i oštre prekršaje domaćih igrača.

Susjedi iz Srbije nisu obratili previše pozornosti ogledu Dinama i Reala. Najviše prostora utakmici je dao Blic koji piše da je Real dominirao, ali se i dugo mučio s Dinamom. Isto tako novinar zaključuje da je za minimalan poraz 'modrih' najzaslužniji vratar Kelava koji je imao deset obrana.

Bosanski mediji Dnevni avaz i Sarajevo-x pišu o dobrom otporu Dinama koji nije bio u podređenom položaju, ali to je bilo dovoljno tek za minimalan poraz.

Slovensko Delo donosi izvještaj s utakmice, napominje da je Real bio bolji, no da je tek u drugom dijelu pronašao način na koji svladati Kelavu.

Spomenimo da je i ugledni nogometni portal Goal.com proglasio Dinamova vratara Ivana Kelavu igračem utakmice. U tekstu piše da je 'kraljevski klub' slavio u Maksimiru 1:0, ali si je Kelava nizom sjajnih obrana priskrbio status junaka dvoboja.

I u tekstu na Uefinoj stranici piše se o veličanstvenom Kelavi, dugom otporu Dinama koji je ostao u igri do samoga kraja te se odbijao predati i nakon pogotka Marcela.

Dinamo - Real 0:1