LIGA PRVAKA - 1. KOLO

Turci šokirali Inter, remi Ajaxa i Lyona

14.09.2011 u 23:51

Bionic
Reading

Najveću senzaciju u utakmicama prvog kola Lige prvaka koje su igrane u srijedu priredio je turski doprvak Trabzonspor koji je u sklopu skupine B na San Siru srušio milanski Inter s 1:0

'Nerazzurri' su tako nakon poraza od Palerma na startu Serie A, i Ligu prvaka otvorili na loš način. Štoviše, poraz od Trabzonspora još je veće iznenađenje, a kreirao ga je Čeh Ondrej Čelustka koji je u 76. minuti svladao Julija Cesara. Tome je prethodio udaraca Halila Altintopa koji je pogodio gredu.

Lille je u drugoj utakmici skupine B imao dva pogotka prednosti protiv CSKA-a, ali je Rusima gostujući bod osigurao Seydou Doumbia golovima u 72. i 90. minuti.

Alex Ferguson je na lisabonski Luz izveo prilično šareni sastav Manchester Uniteda koji je na koncu došao do boda (1:1) protiv Benfice u skupini C. Portugalci su poveli u 24. minuti preko Oscara Cardoza kojeg nije uspio zaustaviti Jonathan Evans. Za 'crvene vragove' je izjednačio veteran Ryan Giggs sjajno pogodivši lijevom nogom sa 17 metara u 42. minuti. Basel je u istoj skupini postao jedini domaćin koji je u srijedu došao do pobjede. Švicarci su svladali Otelul Galati iz Rumunjske s 2:1.

Bayern je u skupini A slavio s 2:0 u gostima kod Villarreala s 2:0 pogocima Tonija Kroosa i Rafinhe. Kod Bavaraca nije bilo ozlijeđenih hrvatskih nogometaša Ivice Olića i Danijela Pranjića. Manchester City i Napoli su odigrali neodlučeno 1:1.

Talijani su poveli u 69. minuti pogotkom Edinsona Cavanija, ali domaći su ugrabili bod pet minuta kasnije kada je iz slobodnog udarca pogodio Aleksandar Kolarov. Bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko igrao je za 'građane' do 81. minute kada ga je zamijenio Carlos Tevez.

U Dinamovoj skupini D Ayax i Lyon su u Amsterdamu odigrali utakmicu bez pogodaka. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren igrao je čitavu utakmicu za Lyon i dobio žuti karton.

Pobjeda Trabzonspora kod Intera

Liga prvaka, 1. kolo:
skupina A:
Manchester City – Napoli 1:1 (Kolarov 74 / Cavani 69)
Villarreal – Bayern 0:2 (Kroos 7, Rafinha 76)
skupina B:
Lille – CSKA 2-2 (Sow 45, Pedretti 57 / Doumbia 72, 90)
Inter – Trabzonspor 0:1 (Čelustka 76)
skupina C:
Basel – Otelul Galati 2:1 (Frei 39, 84-11m / Pena 58)
Benfica – Manchester United 1:1 (Cardozo 24 / Giggs 42)
skupina D:
Dinamo – Real 0:1 (Di Maria 53)
Ajax – Lyon 0:0