JEDAN PRIČA, DVA LICA

Dinamo zarađuje i na invalidnim osobama?!

12.09.2011 u 15:44

Bionic
Reading

Nakon što su kvalifikacije za Ligu prvaka odradili po Bandićevu receptu 'socijalne osjetljivosti' te ulaznice prodavali po simboličnim cijenama od jedne ili deset kuna, u Dinamu su velike utakmice odlučili naplatiti po europskim standardima. Međutim, prema reakcijama koje stižu u našu redakciju, zakinute su osobe s invaliditetom, kojima naplaćuju ulaznice po 500 kuna

Na redakcijski mail stiglo je pismo iz kojeg se može iščitati veliko razočaranje dijela navijača koji, nažalost, nisu u stanju sami stići do stadiona te biti na velikom nogometnom spektaklu. Čitatelj, čiji su podaci poznati redakciji, iznio je svoju stranu priče, a pismo objavljujemo u cijelosti.

'Poštovani, ja sam osoba s invaliditetom (krećem se elektromotornim kolicima) i moji prijatelji također, poslali smo zahtjev za akreditacije utakmice Lige prvaka u kojima će GNK Dinamo biti domaćin kao što je klub na svojim službenim obavijestima stavio, tako smo i postupili. Međutim, razočarani smo postupkom kluba GNK Dinamo jer se od nas traži da OBAVEZNO moramo imati pratnju da bismo mogli uopće biti na utakmici, a ta pratnja mora platiti 500 kuna te neće biti tijekom utakmice s osobom s invaliditetom nego mora otići na tribinu.

Želio bih dodati da smo bili na Euru 2008. u Beču i također uredno kupili ulaznicu, ali koja je bila 50 posto jeftinija od najjeftinije karte te je vrijedila za osobu s invaliditetom i njezinom pratnjom koja je sjedila uz osobu. Ispada da osobe s invaliditetom plaćaju najskuplju pojedinačnu kartu.'

U Dinamu su očito bili upoznati s problemom te je glasnogovornica Morana Đurčević imala spreman odgovor.

'Na našu veliku žalost, mi za ove utakmice imamo smanjeni kapacitet na svega 50 mjesta. Što se same cijene ulaznice tiče, ona nije najskuplja, već spada među najjeftinije, jer samo smo invalidnim osobama omogućili da kupe pojedinačne ulaznice, a ne pakete. Osim toga, njihova pratnja koja bi bila na stadionu smjestila bi se na tribinu 'zapad', a cijena tog paketa kudikamo je viša od cijene pojedinačne ulaznice za istu poziciju.

Postavlja nam se i drugo pitanje, zašto ulaznice nismo prodavali preko Udruga. Zato što samo u Zagrebu postoji nekoliko udruga, a naši su kapaciteti, kao što sam već rekla, tek 50 mjesta. Onda bi se Udruge ljutile - zašto smo dali jednima, a nismo drugima. Ovako smo htjeli osigurati najpošteniju prodaju i osigurati ulaznice najbržima. Dakle, vjerojatnost je da će za Lyon odnosno Ajax ulaznice dobiti netko drugi', objasnila je Morana Đurčević.