PREVELIK ZALOGAJ

Doviđenja Europi: Novi poraz Hajduka

04.08.2011 u 20:54

Bionic
Reading

Hajduk je pred prepunim i raspjevanim Poljudom dočekao Stoke, ali nije uspio nadoknaditi poraz od 1:0 protiv prekaljenih nogometnih ratnika iz Premiershipa. Dapače, u sučevoj nadoknadi upisali su istovjetan poraz


Splićani su pripremili još jedan ambijent za pamćenje, ali završne glazure u vidu gola Hajduka nije bilo. Bijeli su solidno ušli u dvoboj i već u petoj minuti Brkljača je umalo pogodio glavom kraj nemoćnog Begovića. 12 minuta kasnije blizu je bio i odličan dalekometni pokušaj Vukovića, ali to je, zapravo, bilo sve od momčadi Krasimira Balakova koji je hrabro postavio ofenzivnu postavu.

Hajduk se trudio, ali pokušaji Tomasova, Anasa i ostalih odbijali su se od engleskog zida i sve je ostalo na individualnim pokušajima koji su protiv ovakve momčadi osuđeni na propast. Kada se činilo da Stoke mirno jedri prema europskom uspjehu Hajduk je desetak minuta prije kraja počeo dobro kombinirati i plesti mrežu, ali šuma braniča uvijek je znala osujetiti onaj posljednji, opasni dodir.

U 80. minuti Brkljača se postavio pod neopreznog Whiteheada. Snimka nije pokazala pravu istinu, ali sve se odvilo u kaznenom prostoru i čini se da je Hajduk mogao dobiti i prigodu s bijele točke. Nije, i u sučevoj nadoknadi Miličević je zabio autogol i tako okončao kratku Hajdukovu priču u Europi. Srčani Australac teško je mogao zamisliti lošiji debi za klub za koji navija od dječačkih dana.

Balakova, ako uopće dočeka idući tjedan kao trener Hajduka, najviše može brinuti podatak da Hajduk nije zabio od dvoboja sa Šibenikom (punih 360 minuta) i da će ovaj poraz biti jak psihološki udarac na njegovu momčad.

Bio bi grijeh ne spomenuti tribine. Torcida je nosila Hajduk svih 95 minuta, pjesma nije jenjavala niti nakon gola Engleza. Dostojanstvenim transparentom obilježili su hajdukovci 16. obljetnicu Oluje, druga poruka bila je upućena preminulom kolegi s tribine, a baklje zapaljene u 60. minuti nisu letjele s tribine. Hajdukova publika već je godinama u Ligi prvaka, ali momčad i sportska selekcija toliko lutaju da je teško očekivati spektakularne pomake u sljedećih godinu, dvije…