ŽELE BAREM GOLOVE

HRT: Pokušali smo sve, ali prijenosa Hajduka nema

27.07.2011 u 13:38

Bionic
Reading

Izravnog prijenosa kvalifikacijskog dvoboja za Europsku ligu između Stokea i Hajduka neće biti, a iz HTV-a (koji je vlasnik prava za Hrvatsku) priopćuju kako je medijska kuća Kentaro (distributer prava) preuzela odgovornost na sebe

S Prisavlja je došlo priopćenje (potkrijepljeno pismom iz Kentara), koje prenosimo u cijelosti:

Hrvatska radiotelevizija još je jednom uložila krajnje napore kako bi svojim gledateljima omogućila prijenos utakmice trećeg pretkola Europske lige Stoke City - Hajduk, no od domaćina je ponovno stigla odbijenica.

Unatoč višekratnim naporima HRT-a koji je nekoliko puta razgovarao i sa samim klubom i s producentskim kućama, iz Engleske je stigao odgovor kako 'ne postoji nikakav interes u Velikoj Britaniji, te niti klub Stoke City niti bilo koja TV kuća neće slati kamere na stadion'.

Ovo nije krivica HRT-a i nadam se kako će gledatelji u Splitu imati razumijevanja, stoji u poruci koja je stigla HRT-u od Marka Rautenberga iz produkcije kuće Kentaro, koja je vlasnik prava.


Iz Kentara poručuju kako se nadaju da će gledatelji u Hrvatskoj, a posebno oni u Splitu imati razumijevanja zbog ove situacije.

HRT
Odjel za odnose s javnošću

S HRT-a su dodali kako su u tijeku pregovori okoemitiranja golova i prilika s utakmice. Ishod bi trebao biti poznat u večernjim satima, a u slučaju pozitivnog epiloga 'highlihtsi' će biti emitirani u informativnim emisijama nakon susreta.