GRUZIJA SLAVILA U DUGOPOLJU

Slabi Šuškovi izabranici pretrpjeli poraz

03.06.2011 u 18:00

Bionic
Reading

U prvoj utakmici kvalifikacija za Euro 2013. mladi hrvatski nogometaši pretrpjeli su iznenađujući poraz u Dugopolju od vršnjaka iz Gruzije 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Tarkhnišvili

Utakmicom protiv Gruzije u Dugopolju mladi hrvatski nogometaši do 21 godine započeli su kvalifikacijski put za Euro 2013. godine. Izabranici Ive Šuška zapeli su već na prvoj stepenici jer su doma poraženi do Gruzije 1:0.

U najavi ogleda izbornik Šušak je kazao kako se bodovi ne smiju prosipati jer samo pobjednici skupina idu u drugi krug kvalifikacija, a četiri najbolja drugoplasirana u doigravanje. Na našu žalost, već u prvoj utakmici su mlade hrvatske nogometne nade poražene.

Već u četvrtoj minuti gosti iz Gruzije su postigli pogodak, i to preko Tarkhnišvilija koji je tukao s nekih 25 metara i pogodio Kalinićevu mrežu. Samo deset minuta kasnije Gruzijci su imali još jednu izrazitu prigodu, no ovog puta golman Kalinić je uspio sačuvati svoj gol nakon udarca Kazašvilija. Praktički cijelo prvo poluvrijeme mladi 'kockasti' su igrali vrlo statično i loše, možda je tome bio razlog prolom oblaka nad Dugopoljem i mokar teren, no tako je bilo i Gruzijcima koji su se bolje snalazili na terenu.

U nastavku su Šuškovi izabranici krenuli malo bolje, no nedovoljno da probiju čvrstu gruzijsku obranu koja se ovog puta pokazala prevelikom preprekom za hrvatske nogometaše.

Sljedeći termin za igru je 1. rujna kada će igrati: Gruzija - Španjolska i Estonija - Švicarska. U našoj je skupini pet reprezentacija, uz nas tu su još Španjolska, Švicarska, Gruzija i Estonija.

Posljednji put mladi nogometaši na Europskom prvenstvu sudjelovali su sad već daleke 2004. godine u Njemačkoj, generacija koju su predvodili Srna i Niko Kranjčar.

'Loš teren onemogućio je našu kombinatoriku, napravili smo nekoliko izglednih prilika, ali lopta nije htjela u gol. Nažalost, protivnici su zabili dok je još teren bio koliko-toliko dobar za igru i to nam se osvetilo', rekao je stoper Zagreba Pavlović.

Hrvatska - Gruzija 0:1 (0:1)

Strijelac: 0:1 Tarknišvili (4)

Hrvatska: Kalinić, Celjak (Slišković, 68), Jozinović, Pavlović, Kelić, Ademi, Vujičević, Čop, Vukušić, Trebotić (Tičinović, 46), Lendrić (Kovačić, 46).

Gruzija: Makaridze, Kveskvekiri, Kverkvelia, Tarknišvili, Jiškariani, Dzalamidze (Džigauri, 90), Šekiladze (Joseilani, 63), Mčelidze, Kazaišvili, Apakidze, Kakubava.