OZLJEDE NAPADAJU

Novi problem, Srđan Lakić otpao za Gruziju

18.05.2011 u 09:41

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i šesti najbolji strijelac Bundeslige Srđan Lakić, zbog ozljede prepona neće moći konkurirati za utakmicu s Gruzijom u Splitu

Nastavlja se serija ozljeda najboljih hrvatskih nogometaša uoči predstojeće utakmice s Gruzijom u Splitu. Tako će nakon kartoniranog Kranjčara te ozlijeđenih Olića, Rakitića i Strinića, možda i najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela kvalifikacija zbog ozljede prepona propustiti i napadač Kaiserslauterna te šesti strijelac Bundeslige Srđan Lakić.

Nema dvojbe da je riječ o velikom hendikepu za Kockaste, a Srđan je o svemu obavijestio izbornika Slavena Bilića kao i liječničku službu reprezentacije na čelu s profesorom Borisom Nemecom koji je kontaktirao i njegove klupske liječnike.

'Lakić je pred kraj utakmice osjetio bol u preponi, nastavio je igrati i kasnije je prilikom jednog šprinta bol postala puno jača. U ponedjeljak je u klinici u Kaiserslauternu napravljen pregled ultrazvukom, na sreću, nisu uočena značajnija oštećenja, no, bolnost u predjelu prepona je još uvijek prisutna i trebat će minimalno nekoliko tjedana terapije da se ozlijeđeno područje dovede u optimalno stanje,' rekao je doktor Nemec i dodao:

'Obzirom da je utakmica praktički za dva tjedna, nema nikakvih izgleda da bi on u predstojećem razdoblju, dakle od početka priprema 26. svibnja mogao normalno trenirati i biti spreman za susret s Gruzijom.'

Popis kandidata Bilić će objaviti u petak, 20. svibnja, u 10 sati, u zagrebačkom Sheratonu.