Nogomet POSTIGNUT DOGOVOR

Fifa i Uefa ukidaju suspenziju Nogometnom savezu BiH!

Uefa i Fifa poručile su NS BiH da organizira kvalifikacijske utakmice Bosne i Hercegovine u lipnju, a što skorije da organizira Skupštinu na kojoj će biti verificirane odluke sa sastanka u Zürichu

Predstavnici Fife i Uefe prihvatili su na sastanku u Zürichu predložene amandmane Odbora za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, prenosi portali Sportsport.ba.

Amandmani - donošenje odluka u NS BiH tročetvrtinskom većinom, za glasovanje u Izvršnom odboru potrebno 12 glasova, entitetski savezi u IO NS BiH predlagat će po dva kandidata za svako mjesto, oni koji ne budu prošli na glasovanju bit će imenovani zamjenskim članovima - predstavljeni su predsjedniku Fife Seppu Blatteru i predsjedniku Uefe Michelu Platiniju. Platini i Blatter zatim su o njima glasovali sa svojim izvršnim direktorima i prihvatili ih, piše Sportsport.ba.

Uefa i Fifa poručile su NS BiH da organizira kvalifikacijske utakmice Bosne i Hercegovine u lipnju, a što skorije da organizira Skupštinu na kojoj će biti verificirane odluke sa sastanka u Zürichu.

Suspenzija bi mogla biti skinuta već do kraja mjeseca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku