POVRATAK RAZARAČA

Liverpool traži beka, Riise nema ništa protiv

06.05.2011 u 09:23

Bionic
Reading

John Arne Riise je sedam godina proveo na Anfieldu, a posljednje tri odrađuje kao bek Rome. Iako mu ugovor s 'romanistima' traje još godinu dana, snažni Norvežanin je dao do znanja da bi se želio vratiti u Liverpool

Riise je lani ušao u četvrto desetljeće života i aklimatizirao se u Vječnom Gradu, ali Liverpool smatra drugim domom i ne skriva da želi još pridonijeti najdražem klubu. Ugovor s Romom traje mu još godinu dana, ali Liverpool je na njegovoj poziciji prilično deficitaran i Dalglish će ovoga ljeta tražiti rješenje.

'Imponiraju mi izvještaji prema kojima me se povezuje s povratkom, jer Liverpool je blizu mom srcu. Ne mogu ništa konkretnije reći jer mi ugovor traje, ali riječ je o velikom klubu uz koji me vežu izvanredna sjećanja,' kaže Riise za Sky sports.

Norvežanin je došao u Liverpool  na ljeto 2001. godine i u sedam sezona upisao 229 službenih nastupa za klub. Ostao je upamćen po gromovitim udarcima (Alain Smith je slomio nogu kada mu je blokirao jedan šut), nekim spektakularnim golovima, najjačem izbačaju rukom pri izvođenju auta, neumornom trku po lijevoj strani, ali i po autogolu protiv Chelseaja u zadnjoj sezoni, koji je 'redse' eliminirao iz Lige prvaka. Upravo je taj nespretni potez i presudio u odluci da ode te se Riise želi vratiti i popraviti zadnji gorki dojam.

Gol Unitedu nakon kojeg je dobio svoju pjesmu od navijača
Sjajan gol Chelseaju...

...kojemu je kasnije 'vratio dug'