POZIV ZA 25 IGRAČA

Šušak testira hrvatske nogometne nade

10.03.2011 u 12:18

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine Ivo Šušak objavio je popis od 25 nogometaša na koje računa za dvije prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz Ukrajine i Mađarske

Na Šuškovom popisu su uglavnom igrači iz domaćih klubova.

'Očekuje nas vrlo teška zadaća jer imamo samo 73 nogometaša koja su rođena 1990. ili kasnije, a to je iznimno mali broj. Iz tako male baze teško će biti stvoriti jaku reprezentaciju koja se može ravnopravno boriti s najjačim momčadima', kazao je izbornik Šušak.

Utakmica protiv Ukrajine igrat će se u četvrtak, 24. ožujka u 16. sati u Dugopolju, a protiv Mađarske četiri dana kasnije, 28. ožujka u 17 sati u Splitu na stadionu u Parku mladeži. Obje utakmice će poslužiti kao generalne probe za kvalifikacijsku utakmicu s Gruzijom, navjerojatnije u Splitu 3. lipnja.

Inače, mlada hrvatska nogometna reprezentacija, igrači do 21 godine, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2013. godine održati u Izraelu, igrat će u skupini 5, a suparnici će joj biti Španjolska, Švicarska, Gruzija i Estonija.

Pobjednici 10 skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije izborit će dodatne kvalifikacije u kojima će se ždrijebom odrediti sedam parova. Pobjednik svakoga para dodatnih kvalifikacija izborit će nastup na završnom turniru uz domaćina Izrael.

Mladi reprezentativci će za prijateljske oglede s Ukrajinom i Mađarskom se pripremati u Dugopolju i Postirama na Braču.

Popis igrača: Delač, Picak, Celjak, Jakoliš, Jozinović, Rugašević, Musa, Pavlović, Kelić, D. Škvorc, Punčec, Andrijašević, Ademi, Vujičević, Ozobić, Trebotić, Pamić, Tičinović, Abdurahimi, Šarić, Vukušić, Slišković, Škvorc F., Kramarić, Lendrić.