ISTRAGA USKOK-a

Mamić i Štimac kupovali skupštinare HNS-a?

07.03.2011 u 09:51

Bionic
Reading

USKOK istražuje Igora Štimca i Zdravka Mamića zbog podmićivanja skupštinara prije glasanja za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

U hrvatskom nogometu ništa nas ne može šokirati, pa tako ni informacija do koje je došao Jutarnji list - da su istog skupštinara podmićivale obje strane koje su se borile za čelno mjesto u HNS-u.

Tako je jednom skupštinaru iz hrvatskog prvoligaša, koji je na kraju dao svoj glas Vlatku Markoviću, prvo nuđeno 30.000 eura od Štimca, a onda ga je Mamić 'kupio' sa 15.000 eura i automobilom Audi A3.

No, navodno on nije jedini koji je pokleknuo pred eurima koje su nudili kandidati iz oba tabora te promijenio mišljenje.

Svatko tko je pratio izbore za predsjednika HNS-a mogao je lako zaključiti da se događaju stvari koje nemaju veze sa sportom i časnom borbom, a sada to dobiva potvrdu.

Podsjetimo na prosinačkoj skupštini Marković je ostao predsjednik, jer je dobio 25 glasova, jedan više od Štimca. No, u veljači je bivši hrvatski reprezentativac sazvao Izvanrednu skupštinu na kojoj se okupilo 25 glasača koji su mu jednoglasno izglasali povjerenje da bude prvi čovjek HNS-a. Obje skupštine pratili su incidenti i kontroverze, a oglasili su se i iz Fife i Uefe koje su stale uz Markovićevu stranu.

Za vrijeme kampanje Štimac je spominjao 'crne torbe', a zatim ga je Marković tužio zbog klevete. Sada je rat dvije struje za prevlast u hrvatskom nogometu dobio nastavak u kojem bi mogle nastradati obje strane.