TEŠKE OPTUŽBE

Barcin novi sponzor financira teroriste

21.12.2010 u 22:02

Bionic
Reading

Barcelona je potpisala ugovor prema kojem će na prednjoj strani dresa nositi natpis 'Qatar Foundation', no novi sponzor se našao pod sumnjom da financira teroriste

Katalonski klub je pristao narušiti 'nevinost' dresa, za što mu je od Katarana zajamčeno 150 milijuna eura u pet godina.

Ni tada nisu svi bili oduševljeni tim činom kojim je srušena tradicija, a sada je protivnika luksuznog ugovora s tvrtkom Qatar Foundation još više.

Naime, španjolski El Mundo donosi priču prema kojoj ta tvrtka financijski potpomaže i islamske ekstremiste iz Hamasa te novac daje i Jusufu el-Karadaviju, zagovorniku terorizma koji je poznat po antisemitizmu.

Prema pisanju izraelskih medija, njihovi diplomati su bili i na Nou Campu kako bi čelništvo Barcelone uvjerili da raskine ugovor s Kataranima.

Nevjerojatno je kako se u slučaju Barcelone sve izokrenulo. Donedavno su Katalonci na dresu nosili natpis 'UNICEF', za što su još plaćali toj humanitarnoj organizaciji te su im se svi divili, a sada, kad su prvi put odlučili zaraditi od reklamiranja na dresovima igrača, uz klub se veže i riječ terorizam.