POLICIJA REAGIRALA NA VRIJEME

Umalo sukob grčkih i domaćih navijača

15.12.2010 u 22:46

Bionic
Reading

Prema dogovoru čelnika Dinama i PAOK-a, njihovi navijači nisu smjeli putovati na gostovanja, no zbog nevjerojatnog propusta na Maksimiru su se na zapadnoj tribini među navijačima Dinama našli i PAOK-ovi. Zahvaljujući intervenciji policije, nije došlo do težih ekscesa

VIP navijače PAOK-a dan prije utakmice napali su huligani i ozlijedili nekoliko osoba. Na samoj utakmici izbjegnut je novi incident. Naime, bez obzira na to što navijači solunske momčadi nisu smjeli doputovati u Zagreb (kao što ni navijači Dinama nisu smjeli u Solun), nekako su ipak uspjeli doći na Maksimir. I što je najgore, simpatizeri PAOK-a su bili smješteni na zapadnoj tribini među domaći navijačima.

Kada su 'modri' navijači primijetili gostujuće, počele su neugodne situacije, vrijeđanje, a pojedinci su se htjeli i fizički obračunati s Grcima. Na svu sreću, policija je intervenirala i spriječila teži izgred.

Iz policije su javili kako je privedeno deset navijača Dinama od čega osam preventivno zbog alkoholiziranosti, jednoga zbog narušavanja javnog reda i mira, jer je tjelesno napao drugog navijača Dinama te jednog zbog paljenja baklje na tribini.

Prema podacima policije, na maksimirskom stadionu nogometnu utakmicu između Dinama i PAOK-a pratilo je oko 25 tisuća posjetitelja, od kojih je stotinjak bilo gostujućih navijača.