LIGA PRVAKA

Jedina dvojba za prolaz – Kopenhagen ili Rubin

07.12.2010 u 13:07

Bionic
Reading

U utorak je na rasporedu posljednje kolo Lige prvaka u skupinama od A do D. U te četiri skupine puno toga je jasno, a ostala je tek jedna dvojba, i to u skupini D, gdje se između Rubina i Kopenhagena vodi borba za drugo mjesto

Nogometna Liga prvaka polako, ali sigurno dolazi do kraja natjecanja po skupinama. Pred nama je posljednje, šesto kolo, a u utorak će na teren izaći momčadi iz skupina od A do D. Od osam mjesta koja vode u nastavak najelitnijeg nogometnog klupskog natjecanja ostalo je još samo jedno za popuniti.

U skupini A je sve jasno. Hrvatska kolonija u Tottenhamu nastavlja svoj put u Ligi prvaka, isto kao i aktualni europski prvak Inter. Treće mjesto osvaja Twente, dok se Werder oprašta. U posljednjem kolu Werder će se pokušati pobjedom nad Interom oprostiti od Lige prvaka, dok će Twente dočekati Modrića i društvo.

Schalke i Lyon su momčadi koje su osigurale prezimljavanje u Ligi prvaka u skupini B. Sasvim je izgledno da će u Europsku ligu Benfica, a ispada Hapoel iz Tel Aviva, koji u posljednjem kolu gostuje kod Lyona. Portugalskoj Benfici je za potvrdu trećeg mjesta dovoljan i bod protiv Schalkea.

Skupina C također spada u one u kojima je sve jasno. Bursaspor ispada i u zadnjem kolu igra protiv Rangersa, koji su osigurali treće mjesto i Europsku ligu. Turski se predstavnik sigurno želi barem u posljednjem kolu domoći kojeg boda. Vodeći Manchester United dočekuje drugoplasiranu Valenciju, a španjolski klub može preskočiti Fergusonovu momčad ukoliko pobijedi 2:1 ili više.

Jedina u kojoj ima nekih otvorenih pitanja je skupina D. Dok je Barcelona sigurna, za drugo mjesto bore se Rubin i Kopenhagen. Danski je predstavnik u boljoj situaciji jer ima bod više, ali i u zadnjem kolu na svom travnjaku igra protiv posljednjeg Panathinaikosa, dok Rubin traži bodove vrijedne Lige prvaka na Camp Nouu.