ŠIROKE RUKE

Osvojio 100.000 eura na kvizu pa 25.000 odmah podijelio

04.10.2016 u 15:35

Bionic
Reading

Andreas Wolff, golman njemačke rukometne reprezentacije i momčadi Kiela, slavio je u televizijskom šouu/kvizu 'Pobijedi zvijezdu' te dobar dio novca donirao u dobrotvorne svrhe

Ovu 2016. Andreas Wolff (25) će pamtiti samo po dobru. Prvo je početkom godine svojim obranama nosio njemačku rukometnu reprezentaciju do zlata na Europskom prvenstvu, potom je iz malenog Wetzlara prešao u Kiel, a ljetos je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru stigao do bronce. Konačno, sad je slavio i u popularnom njemačkom televizijskom šou/kvizu 'Schlag den Star' (Pobijedi zvijezdu). Napomenimo kako se hrvatska verzija ove zabavne emisije zvala 'Pobijedi Šolu', no ukinuta je nakon samo jedne sezone emitiranja.

Osvojio je Wolff okruglo 100.000 eura, no odmah je odlučio četvrtinu zarađene svote podijeliti u dobrotvorne svrhe. Tako je 10.000 eura donirao školi rukometa i mlađim kategorijama svog Kiela, istu je svotu uplatio Inicijativi mladih, a 5.000 eura dobilo je društvo za zaštitu životinja. Nije Wolff stao na tih 25.000 eura, dio novca će potrošiti na slavlje, počastit će prijatelje i suigrače, pa će tako Domagoj Duvnjak, BlaženkoLacković i Ilija Brozović nazdraviti njegovu uspjehu.

Wolfa inače navijači Kiela obožavaju, dečko je izrazito susretljiv i druželjubiv, a momčadi svojim obranama na terenu daje dodatnu sigurnost. Ovim je potezom pokazao da je veliki čovjek i dobrotvor, što se u današnje vrijeme sve manje može vidjeti. Svojim je donacijama zasigurno pomogao mnogima, taj će mu se potez višestruko vratiti.