NAPAD NA MATEA

Kovačić tek stigao u Madrid, a već ga optužuju za seksizam!

21.08.2015 u 11:05

Bionic
Reading

Španjolski dnevnik Sport izvukao je navodne riječi Matea Kovačića o tome kako je posao žene da kuha, a muškarca da donosi novac u kuću i zbog njih optužuje pojačanje Reala za seksizam...

'Ne kuham i nikad neću. To nije moj posao, nego posao žene. Moj posao je da donosim novac u kuću i olakšavam život svoje obitelji,' citira ovaj španjolski medij na svom portalu riječi Matea Kovačića, pozivajući se na ABC koji je ulovio ove riječi prošle godine dok je igrao u Italiji. Ova izjava bila je aktualna i u talijanskim medijima u lipnju 2014. godine.

U članku kojeg potpisuje redakcija piše kako ove riječi 'ne sjedaju dobro' i može ih se svesti pod mačizam.

'Njegova djevojka Izabel Andrijanić te riječi nije uzela u obzir i djeluje jako zaljubljena na objavljenim zajedničkim fotografijama na društvenim mrežama,' stoji u članku na portalu popularnog dnevnika.

Valja reći da je dnevnik Sport iznimno blizak Barceloni i kad je u pitanju katalonski klub uvijek donosi precizne informacije, no pišući o mrskom rivalu iz Madrida zna skrenuti u sumnjive vode, kao pri ovom članku.

Isti izvor također tvrdi da je Mateo Kovačić na predstavljanju pozdravio okupljeno mnoštvo na katalonskom, a ne španjolskom. 'Bon dia a tots,' tvrde da je Kovačić izgovorio, umjesto 'Buenos dias a todos', što znači 'Dobar dan svima'. S obzirom da naš veznjak još nije naučio španjolski jezik, gutanje glasova nije iznenađenje (na videu počinje oko četvrte minute), a moguće je i da ga je netko krivo nabrzinu naučio...