ČEKA IH SUĐENJE

Američke zvijezde u problemima zbog nasilja u obitelji

16.09.2014 u 11:57

Bionic
Reading

Greg Oden, bivši je prvi izbor NBA drafta i posljednji u nizu američkih sportskih zvijezda koje očekuje suđenje zbog nasilja u obitelji.

Sudac u Indiani odobrio mu je odgodu suđenja zbog nasilja koje je košarkaš počinio nad svojom bivšom djevojkom.

Odenovo suđenje počet će 19. studenog ove godine, iako je trebalo početi 22. listopada Također, njegov je odvjetnik pokušao isposlovati ukidanje GPS sprave za praćenje koju je njegov klijent obvezan nositi dok čeka suđenje sa slobode. Odvjetnikov zahtjev ipak je odbijen, kako javlja ESPN.

Ovo je nažalost tek jedan od mnogih slučajeva nasilja u obitelji koji su u posljednje vrijeme procurili do javnosti, a da uključuje profesionalna sportaše. Osim Odena, na sudu bi se uskoro mogli naći NFL igrači Ray Rice (igrač Baltimore Ravensa, isključen iz lige), Ray McDonald (igrač San Francisco 49ersa) te Greg Hardy (igrač Carolina Panthersa).

Svi su oni u nekom trenutku, u proteklih osam mjeseci morali biti privedeni radi nasilja u obitelji.

A posljednji se skandal također veže uz jednu NFL zvijezdu, Adriena Petersona, koji je uhićen i privremeno te pušten uz jamčevinu zbog nasilja nad djetetom. Američki mediji doznaju kako se protiv njega sprema i još jedna optužnica, također zbog nasilja nad djecom.