POLITIKA I SPORT

Nogometaši samoproglašene republike Luhansk u Novome Sadu?

29.07.2014 u 13:54

Bionic
Reading

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je u utorak namjeru nogometnog kluba Novi Sad da igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Luhansk i zatražila od mjerodavnih da se oglase tim povodom jer se na taj način dovodi u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine, prenijela Radio televizija Vojvodine (RTV)

Vojvođanski niželigaški nogometni klub 'Novi Sad' predložio je odigravanje prijateljske utakmice s reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Luhansk koja je prihvatila poziv.

Kako je za novosadski portal '021' izjavio predsjednik Upravnog odbora kluba Tomislav Lovreković ideja za ovako nešto potekla je od toga što je tamošnjem 'narodu potrebna podrška i na ovaj način će se poslati poruka mira i suosjećanja'.

LSV je poručio da takav poziv nogometnog kluba Novi Sad predstavlja grubo miješanje politike u sport.

'Takvi potezi mogu veoma lako omesti Srbiju na putu integracija k Europskoj uniji i unose zbunjenost u odnose Srbije prema teritorijalnom integritetu Ukrajine. Tražimo od mjerodavnih tijela da se oglase u tome povodu', navodi se u priopćenju za javnost LSV-a.

Nogometni klub Novi Sad prošle sezone ispao je iz Srpske lige Vojvodina (treći rang natjecanja) u Vojvođansku ligu Zapad.

Portal 'Autonomija.info', Neovisne udruge novinara Vojvodine, navodi da je 'na čelu tog nekada uspješnog radničkog kluba družina iz opskurne Treće Srbije', srbijanske ultranacionalističke organizacije.